Statul român decide în septembrie parteneriatul cu Iulius pentru un proiect imobiliar de peste 800 de milioane de euro la Constanța

Statul român decide în septembrie parteneriatul cu Iulian Dascălu pentru un proiect imobiliar de peste 800 de milioane de euro la Constanța. Operatorul portuar Oil Terminal, din care Ministerul Energiei deține Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) pentru a aproba parteneriatul cu Iulius Real Estate în dezvoltarea unui proiect imobiliar, anunță Economica.net.

Oil Terminal și o firmă din grupul Iulius, deținută de omul de afaceri Iulian Dascălu, sunt tot mai aproape de semnarea oficială a parteneriatul pentru o nouă dezvoltare imobiliară la Constanța.

Intențiile celor două companii de a forma un parteneriat pentru dezvoltarea unui nou proiect imobiliar au fost anunțate încă de anul trecut. Iulius a și transmis o scrisoare prin care și-a arătat interesul pentru dezvoltarea proiectului, o investiție de 815 milioane de euro, cea mai mare pentru orașul Constanța. Citește AICI oferta Iulius.

Forma parteneriatului este un acord de asociere care prevede „demararea fazei PUZ de autorizare a proiectului, ameliorarea sau stingerea obligațiilor de mediu cu privire la terenuri pe costul dezvoltatorului, dezafectarea infrastructurii existente pe teren pentru realizarea unui proiect de regenerare și dezvoltare urbană pe costul dezvoltatorului în temeiul contractului de superficie”, se arată în anunțul de convocare a AGEA pentru aprovarea parteneriatului dintre cele două companii.

Și dezvoltatorul Prime Kapital a fost interesat de teren, însă condiția a fost ca Oil Terminal să suporte costurile de ecologizare a terenului, resurse pe care Oil Terminal nu le are.

Pentru terenurile de 38 de hectare pe care Iulius va construi un proiect imobiliar, dezvoltatorul va achita o taxă de superficie de două milioane de euro/an, la termenele negociate de părți. Durata contractului este de 99 de ani cu posibilitatea prelungirii in conformitate cu prevederile legale aplicabile.

Parteneriatul prevede ca Iulius să dezvolte în mod direct componente de retail, birouri, rezidențial, divertisment, parc, grădină botanică, piață și parcările aferente.

Hotelul, centrul SPA, universitate/campus universitar, acvariu și parcările aferente vor putea fi dezvoltate, la decizia dezvoltatorului, împreună cu parteneri instituționali de drept public sau privat sau direct de către aceștia, se mai arată în anunțul de convocare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*