Tănase Bela vrea să construiască un ansamblu imobiliar pentru 5.800 de locuitori

Tănase Bela, patronul Cambela Prod, și proiectul pe care vrea să îl dezvolte
Tănase Bela, patronul Cambela Prod, și proiectul pe care vrea să îl dezvolte

Firma Cambela Prod, deținută de omul de afaceri Tănase Bela, intenționează să construiască un ansamblu imobiliar pe locul fostei baze RATC (aflată între parcul Tăbăcărie și stadionul Gheorghe Hagi).

Astăzi, 21 martie, o echipă a firmei care realizează PUZ-ul l-a prezentat Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Constanța, deși nu are încă obținute toate avizele.

Potrivit celor prezentate, investitorul vrea să ridice aici mai multe blocuri, cu înălțimea maximă de 24 de etaje. Mai vrea să construiască o biserică, deși peste drum, în parc, mai este una. De asemenea, ar vrea și o școală sau grădiniță, în etapa a șasea de dezvoltare a zonei. Pare să fie o școală construită într-un bloc, nu într-o clădire separată.

„Proiectul va avea un impact foarte mare asupra zonei.”, a declarat Iulia Smărăndoiu, arhitect urbanist, manging partner la firma din București care a realizat studiul.

Reprezentanții echipei au declarat că în noua zonă vor fi un număr maxim de 5.800 de rezidenți, la care se adaugă circa 1.000 în timpul sezonului estival.

„Pentru acces va exista un acces de onoare. Pentru accesul la blocul turn va exista și un acces subteran, nu direct din Soveja.”, au mai spus membrii echipei.

Un studiu de trafic arată că vor fi, la ore de vârf, un maximum de 1.446 de intrări și aproape tot atâte ieșiri. Pentru acestea, e nevoie de reconfigurarea traficului. Pe tronsonul de pe strada Soveja sunt deja mai multe sensuri giratorii, se mai dorește construirea unei alte intersecții.

Pe teren ar trebui să fie și un spațiu verde, accesibil public. S-au luat în calcul suprafețele minime prevăzute de autoritatea locală. La nivel de reglementare, asta înseamnă o suprafață de spațiu verde de 30% din spațiul total. La acestea se vor adăuga terase înverzite. O mare parte din spațiul verde va fi însă în spatele blocurilor.

Investitorul ia în calcul și construirea unui spital clinic în zonă.

„Ați pus atât de multe acolo, încât nici nu aveți posibilitatea să faceți un spațiu cât de cât central, care să organizeze totul, să adune comunitatea.”, a declarat arhitect Ionică Bucur, membru al comisiei.

Recomandare: Aici vrea miliardarul Tănase Bela să mai construiască un bloc VIDEO

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*