Tranzacție cu un teren de 100 de hectare în Constanța

Brise Group, unul dintre cele mai mari grupuri din agrobusiness, a vân­dut un teren de 100 de hec­tare către compa­nia Agro­serv Trading din Con­stanţa, care cul­ti­vă ce­reale şi fructe ole­agi­noa­se şi care este de­ţi­nu­tă de antreprenori locali.

Preţul la care a fost vândut terenul a fost de 3,1 milioane de lei, po­tri­vit Ministerului Agri­cul­turii, care a avizat tranzacţia. La valoarea acestei tran­zac­ţii, pre­ţul unui hectar de teren arabil a fost de 31.000 de lei.

„Am cumpărat pământul pentru că vrem să îl lucrăm“, au spus fonda­torii Agroserv Trading pentru ZF.  Agroserv Trading, companie în­fiin­ţată în 2008, este controlată de Caraman Dumitru (62 ani) şi de Caraman Stelian (36 ani).

Terenul arabil se află în extra­vi­la­nul lo­calităţii Ciocârlia, din ju­deţul Constanţa.

Tran­zacţia a avut loc pe data de 12 de­cem­brie, prin două tran­şe, o dată fiind achi­ziţionată o parcelă de 50 de hectare, în va­loare de 1,55 mi­lioane de lei, iar a do­ua oară încă o parcelă de 50 de hec­tare, în valoare de 1,55 milioane de lei, potrivit avizului de la Ministerul Agriculturii.

Brise Group este deținut de antreprenorul Marius Bucur, unul dintre cei mai bogați și discreți constănțeni.
Pe locul 156 în Top 300 cei mai bogați români, organizat de Capital, constănţeanul de 43 de ani are o avere estimată de 35-38 milioane de euro, având afaceri în comerţul cu cereale. Societatea a fost înfiinţată în anul 2001, iar companiile din grup sunt 100% româneşti. Cătălin Marius Bucur apare ca asociat în următoarele firme: Agro Top Shine SRL, Asset Business Solutions SA, Brisegroup SRL, Grano Albeşti Cooperativă Agricolă.Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*