Trei blocuri noi se vor construi în stațiunea Mamaia

Continuă investițiile imobiliare în stațiunea Mamaia. Olteanu Daniel şi Olteanu Daniela au inițiat un plan urbanistic de detaliu pentru construirea a trei imobile de locuinţe colective de 4, 5, respectiv 6 etaje.

Terenul de 441 mp, care face obiectul prezentului PUD este situat în stațiunea Mamaia, pe lacul Siutghiol, în zona Hotel Metropol lot 5, zona destinată construcțiilor hoteliere și de locuințe, cu regim de înălțime P+5-8. Mai exact, vor fi trei imobile cu apartamente: unul S+P+6, unul S+P+5 şi unul S+P+4. Arhitectura clădirilor va fi de factură modernă și va exprimă caracterul programului. Aspectul clădirilor va ține seama de caracterul general al zonei și de arhitectură clădirilor din vecinătate cu care se află în relații de co-vizibilitate. Fațadele dinspre lac vor fi cât mai vitrate. De asemenea, se va încerca obținerea unor transparente la nivelul parterului, pentru a se crea o legătură vizuală cu lacul Siutghiol, acesta fiind elementul natural ce da specificitate locului.

Accesul auto se va realiza din drumul carosabil existent, adiacent terenului studiat. Configurarea accesului auto trebuie să permită intervenția mijloacelor de stingere a incendiilor. Accesul pietonal în cazul lotului studiat se face din drumul carosabil și pietonal adiacent lotului şi se va conformă astfel încât să permită circulația persoanelor cu handicap și care folosesc mijloace specifice de deplasare. Pe suprafață parcelei se va amenaja un spațiu de joacă pentru copii și grădini de fațada decorative, iar spațiul liber dintre clădire și aliniament va fi tratat peisagistic.

Proiectul a fost întocmit pe baza temei cadru elaborată de beneficiar, particularităților terenului din punct de vedere al vecinătăților și condițiilor geotehnice, dar și a condițiilor urbanistice impuse prin certificatul de urbanism nr. 4170 din 09.11.2018. La solicitarea beneficiarului de a construi un imobil de locuințe colective, primăria Constanța, prin certificatul de urbanism nr. 4170 din 09.11.2018, a solicitat realizarea unei documentații PUD. Prin documentația PUD s-a studiat amplasarea pe teren și s-au stabilit retragerile față de limitele de proprietate, în vederea realizării unei construcții care se va încadra în toți coeficieţii maximali aprobați pentru această zonă.

„Urmarind deplasarea umbrei lasate de imobilul proiectat, pe cladirile invecinate rezulta ca este indeplinita conditia de insorire minima de o ora si jumatate la solstitiu de iarna a constructiilor de locuit din imediata vecinatate. Terenul liber de constructii – proprietate privata nu este umbrit de constructia propusa deoarece este situat la sud de aceasta. Terenul liber de constructii situat la vest de constructia propusa este traversat de umbra lasata de imobilul propus in intervalul 7.47-11.30. Imobilul P+5E este umbrit de constructia propusa pe fatada calcan pe tot parcursul zilei dar nu se pune problema umbririi camerelor de locuit deoarece fatada prezinta doar goluri de la grupuri sanitare si pe fatada principala in intervalul 10.30-12.30, fatada beneficiand de lumina naturala jumatate in intervalul 8.30 –10.30 si cealalta jumate in intervalul 10.00 -12.00. Imobilul P+6 –situat vis a vis de imobilul vecin P+5E, pe strada acces existenta, este umbrit partial de constructia propusa, umbra traversand fatada, pe zona de parter si etajele 1,2 in intervalul 13.00-14.00; fatada beneficiaza de lumina naturala in intervalul 11.30-13.00.Imobilul P+6, situat vis a vis, pe strada de acces existenta, este umbrit partialde constructia propusa, umbra traversand fatada, pe zona de parter si etajele 1-3, apoi etajele 4 si 5 dupa ora 13.00; fatada beneficiaza de lumina naturala in intervalul 11.30-13.30; imobilul existent nu umbreste constructia propusa. Constructia propusa nu mai umbreste alte constructii sau terenuri din vecinatate, insa in intervalul 9.00-10.30 este umbrita de imobil P+7-8 situat vis a vis pe strada acces existenta, la intrarea din bulevardul Mamaia”, scrie în PUD-ul intocmit de Mirela Bancescu.

Publicul este invitat să transmită observaţii şi propuneri în perioada 06.05.2020 – 21.05.2020 prin poştă, la sediul Primăriei Municipiului Constanţa sau prin e-mail la primarie(at)primaria-constanta.ro.

Propunerea tehnică poate fi consultată AICI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*