Trei schimbări importante în traficul din Constanța

Primăria Constanța a luat pe 23 februarie trei decizii importante referitoare la traficul din municipiul.

1. Traficul rutier din cartierul Tomis Nord va fi reorganizat. Arealul delimitat de bulevardul Tomis, strada Soveja, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Sucevei va fi reconfigurat, a anunțat Primăria Constanța.

Proiectul va fi implementat etapizat, în cursul lunii martie.

Într-o primă etapă se vor institui sensuri unice pe străzile interioare din perimetrul cuprins între bulevardul Tomis, strada Soveja, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Sucevei.

În a doua etapă, se va institui regimul de sens unic pe strada Adamclisi și Sucevei. Strada Adamclisi va deveni cu sens unic dinspre strada Soveja către strada Sucevei, iar pe strada Sucevei va fi instituit sens unic dinspre strada Adamclisi spre bulevardul Alexandru Lăpușneanu.

Instituția spune că proiectul de reorganizare a traficului rutier a fost realizat în urma consultărilor cu cetățenii din zonă, experți în sistematizare rutieră și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și că implementarea acestor măsuri a fost necesară pentru fluidizarea traficului rutier.

2. De astăzi, viteza de deplasare pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între strada Alexandru Sahia și „En Provence” este de 70 km/h

În scopul prevenirii accidentelor rutiere și fluidizării traficului rutier, limita de viteză admisă pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între strada Alexandru Sahia și „En Provence” va fi de 70 km/h. Creșterea vitezei de deplasare pe acest tronson de drum intens circulat a fost avizată de Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, la cererea Primăriei Constanța, în urma solicitărilor venite din partea cetățenilor.

Pe tronsonul cuprins între strada Alexandru Sahia și bulevardul Aurel Vlaicu, viteza de deplasare va fi de 50 km/h.

Creșterea vitezei de circulație la 70 km/h pe tronsonul cuprins între strada Alexandru Sahia și „En Provence”  va contribui la fluidizarea traficului și la reducerea timpilor de condus pentru șoferi.

3. O nouă trecere de pietoni va fi amenajată în municipiul Constanța, pentru a crește siguranța participanților la trafic

Trecerea de pietoni va fi situată pe strada Krakovia, la intersecția cu strada Napoli. Echipele Confort Urban vor aplica în această noapte marcajele transversale și vor monta indicatoarele rutiere.

Înființarea noii treceri de pietoni fost avizată de Comisia de Circulație și Inspectoratul de Poliție Județean Constanța – Serviciul Rutier, în urma solicitărilor primite de la cetățeni, pentru a crește gradul de siguranță în această zonă a orașului.   

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*