Un om de afaceri a cumpărat 29,5 milioane de acţiuni THR Marea Neagră

Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (simbol bursier EFO), administratorul mai multor spaţii de cazare în staţiuni precum Eforie Nord, Eforie Sud, Venus, Saturn şi Neptun, a anunţat luni la Bursa de la Bucureşti că Florin-Horea Madar, proprietarul dis­tri­buitorului de materiale de construcţii Temad, a ajuns la o deţinere de 5,1% din compania cu sediul în Mangalia, în urma unei tranzacţii din 19 noiembrie.

„Într-adevăr, este un sector afectat de pandemie, dar investiţiile se pot face şi contra curentului. O investiţie contra curentului are şi ea rostul ei, pe lângă cele care merg odată cu curentul. Trebuie să recunosc că a fost şi o oportunitate, iar eu cred că sectorul hotelier îşi va reveni şi atunci am decis să fac pasul acesta“, spune Florin Madar pentru ZF.

ZF a scris la finele săptămânii trecute că în sistemul bursei a fost înregistrată o tranzacţie de tip DEAL cu un număr de 29,5 milioane de acţiuni THR Marea Neagră, reprezentând 5,1% din capitalul social al companiei, tranzacţie care s-a ridicat la 3,3 milioane de lei.

T.H.R. Marea Neagra este o societate pe actiuni rezultata din fuziunea prin absorbtie de catre SC Eforie SA a patru mari societati de turism de pe litoralul romanesc: S.C. Carmen Silva S.A., S.C. Miorita Estival S.A., S.C. Venus S.A., S.C. Saturn S.A. Amplul proces de fuziune s-a incheiat la data de 03.06.2004, iar in luna ianuarie a anului 2005 compania nou creata si-a schimbat denumirea in “Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra”. Principalul obiect de activitate al societatii il reprezinta: prestarile de servicii turistice, unitatile administrate fiind clasificate la 4 stele, 3 stele si 2 stele. Societatea dispune de spatii de cazare si alimentatie publica in cele mai importante statiuni aflate pe tarmul Marii Negre, respectiv Eforie Nord, Venus si Saturn, insumand 4.800 locuri de cazare. Sfera serviciilor oferite de societate se completeaza prin oferta de tratament a modernelor baze de tratament situate in statiunea Saturn, in cadrul complexelor hoteliere de 3 stele “Balada”, “Hora” si “Sirena”. La fel de importanta este si oferta de agrement, locatiile “Aqua Park Balada” si “Aqua Park Cleopatra” situate tot in statiunea Saturn, oferind servicii de inalta calitate intr-un peisaj pitoresc, unic prin invecinarea acestor parcuri de agrement cu plaja si marea. Oaze de relaxare si liniste sunt si piscinele amenajate in cadrul complexului hotelier “Raluca” din Venus si a complexului hotelier „Bran-Brad-Bega” din Eforie Nord. Categoriile de turisti carora se adreseaza oferta societatii sunt variate si in continua diversificare. Caracterul balnear si de cura al statiunilor raspunde cerintelor persoanelor de varstele a doua si a treia, dar sunt numerosi si turistii care sosesc pe litoral pentru petrecerea vacantei cu familia. De asemenea, prin produse turistice specifice, segmentul turistilor tineri sporeste tot mai mult. Sub sugestiva titulatura “Turism, Hoteluri si Restaurante Marea Neagra” isi desfasoara activitatea o performanta echipa, investita de actionariat cu scopul de a administra cele 12 unitati de cazare si 11 de alimentatie publica aflate in circuitul turistic. Capacitatea de cazare si alimentatie publica fac ca S.C. T.H.R. MAREA NEAGRA S.A. sa fie clasificata drept cea mai mare societate comerciala de turism din SE-ul Europei. Strategia precisa, competitiva, bazata pe calitatea serviciilor, prin orientarea intregii organizatii catre client, face ca activitatea desfasurata sa recomande T.H.R. Marea Neagra S.A. si drept un partener de incredere pentru marii operatori de pe piata turistica internationala si pentru cele mai mari agentii romanesti de incoming.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*