
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime a semnat pe 23 septembrie contractul de servicii de consultanță pentru „Revizuirea Master Planului Portului Constanța”.
„În urma unei proceduri de licitație deschisă, contractul a fost atribuit asocierii Allplan Proiect & Maritime & Transport Business Solutions MTBS. Valoarea contractului este de 2.449.000 lei, fără TVA, durata de execuție a lucrărilor este de 8 luni. Investiția este finanțată din surse proprii.”, a anunțat conducerea APMC.
Allplan Proiect este o firmă cu sediul în Constanța. Asociaţi persoane fizice sunt Stan Dragoş Cătălin, cu 6% din capitalul social, Crăciun Daniel, cu 47% din capitalul social, Asanache Ionel, cu 47% din capitalul social. Administratorii societăţii, care se ocupă de activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea, sunt Asanache Ionel şi Crăciun Daniel. Firma a câștigat recent de la APMC și o licitație pentru asfaltarea drumului dintre Poarta 7 şi Poarta 9.
Maritime & Transport Business Solutions MTBS este o companie cu sediul în Rotterdam, Olanda, oraș în care se află unul din cele mai mari porturi din lume.
„MTBS este liderul consultanților de strategie și financiari internaționali în domeniul soluțiilor de afaceri portuare” scrie pe site-ul oficial.
APMC spune că, în cadrul proiectului „Revizuirea Master Planului Portului Constanța”, consultantul va elabora mai multe rapoarte în acord cu noile tendințe în domeniul investițiilor durabile, pornind de la rezultatele Master Planului Portului Constanța finalizat în 2016.
Master Planul revizuit al Portului Constanța va avea în vedere o serie de aspecte, inclusiv noi propuneri de proiecte venite din partea comunității portuare.
Strategia de dezvoltare revizuită a Portului Constanța va conține lista proiectelor de investiții pe termen scurt, mediu și lung, la care vor fi adăugate rapoarte cu privire la strategia de digitalizare, strategia de protecție a mediului, privind dezvoltarea Portului Constanța ca un port verde, în conformitate cu cerințele Uniunii Europene. Va fi abordată inclusiv strategia energetică a Portului Constanța, cu detalierea utilizării combustibililor alternativi.
Consultantul va propune măsuri de armonizare a activităților din Portul Constanța cu legislația și cu regulamentele naționale, europene și internaționale în vigoare, politica și directivele Comisiei Europene cu aplicabilitate în Portul Constanța.
Revizuirea Master Planului Portului Constanța va identifica oportunitățile și metodologia necesare de notificare a Comisiei Europene în legătură cu pachetul rezultat în urma revizuirii Master Planului Portului Constanța, în scopul obținerii aprobării Comisiei pentru procentul de finanțare din fonduri nerambursabile, privind proiectele de dezvoltare a Portului Constanța.
Scopul Master Planului Portului Constanța revizuit este acela de a contribui la sporirea utilizării instrumentelor financiare puse la dispoziție de Comisia Europeană în următoarea perioadă de programare, 2021-2027. Acesta va fi realizat în acord cu Master Planul General de Transport.
Fii primul care comentează