A.B.A.D.L. a sancționat cu avertisment verbal patru SRL-uri care nu respectau prevederile contractului cadru de închiriere a plajei Mării Negre

În urma unui control efectuat pe plaja din municipiul Constanța, inspectorii Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanța din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) au dat termene de remediere a neregulilor constatate și au sancționat cu avertisment verbal patru operatori de plajă, care nu respectau prevederile contractului cadru de închiriere a plajei Mãrii Negre.

„Din verificările efectuate în teren s-a constatat că cei patru operatori de plajă (Quick Class SRL, Mystic Beach SRL, Pantheon Management SRL și Mega Telecom Solution) nu dețineau acte tehnico-juridice din partea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral pentru mai multe construcții ușoare de tip beach – bar sau terase, amplasate pe sectoarele de plajă pentru care au fost încheiate contracte de închiriere cu A.B.A.D.L. Menționez că pentru zona respectivă P.U.Z. –ul de amenajare a plajei Constanţa este în procedurã de elaborare şi avizare”, a declarat directorul A.B.A.D.L., Bogdan Bola.

Inspectorii din cadrul S.G.A. Constanța au notificat operatorii de plajă și le-au dat un termen de 72 de ore să dezafecteze toate construcţiile ilegale şi le-au pus în vedere că sectoarele de plajă trebuie să fie aduse la starea iniţială.

Conform prevederilor art. 8 pct. 8.4 din contractul cadru de închiriere a plajei Mãrii Negre aprobat prin Ordinul Ministrului Mediului şi Schimbãrilor Climatice nr. 454/2013, actualizat, pe sectoarele de plajă se pot amplasa doar dotările prevăzute în Ordinul MDRT 1204/2010 şi cele pentru care face solicitare şi se obţine acceptul A.B.A.D.L..

Operatorilor de plajă li s-a reamintit faptul că trebuie să asigure pemanent o suprafață de plajă liberă pe toată lungimea sectorului de plajă, corespunzătoare unei lățimi de 5 m de la linia apei, în vederea realizării lucrărilor de intervenție, întreținere, igienizare și ecologizare mecanizată, iar pe această suprafață de plajă se interzice amplasarea oricăror dotări de plajă.

„Având în vedere cele constatate de inspectorii SGA din cadrul A.B.A.D.L., solicităm tuturor operatorilor de plajă respectarea întocmai a prevederilor contractului de închiriere, în caz contrar se vor aplica prevederile art. 14 Cap. Răspunderea contractuală din contractul de închiriere”, a mai adăugat, directorul A.B.A. Dobrogea-Litoral Bogdan Bola.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*