A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea portului Tulcea, un proiect de 40 milioane de euro

Luni, 13 iulie 2020, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, alături de administratorul public al județului Tulcea, Vasile Strat,  au participat, la o conferință de presă organizată la sala Mihail Kogălniceanu,  cu ocazia emiterii ordinului de începere a lucrărilor pentru modernizarea portului Tulcea.

Președintele Horia Teodorescu a discutat despre această investiție deosebit de importantă pentru locuitorii municipiului, dar și ai județului Tulcea. Un proiect de 40 de milioane de euro, care presupune aducerea la standarde moderne a portului și falezei municipiului și care implică un mix de cheu vertical (preponderent) și a unui cheu pereat, dar și modernizarea platformei portului (falezei), care să fie o zonă agreabilă de promenadă.

„Îmi exprim încrederea ca această investiție să fie un reper pentru constructor, așa cum este una de referință și pentru tulceni, dar și pentru cei care ne vizitează județul și care își doresc un port și o faleză la standarde pe care le-au văzut în alte state“, a transmis Horia Teodorescu.

Șeful administrației județene a vorbit despre faptul că această investiție, care ar putea fi gata în doi ani și jumătate, este una dintre marile lucrări de infrastructură pe care și le-a asumat încă de la preluarea președinției Consiliului Județean Tulcea, alături de podul de peste Dunăre și drumul expres.

Investiții aduse în linie dreaptă

„Vorbele zboară, dar faptele rămân. Aceste mari investiții, esențiale pentru județul nostru, au fost deja contractate și sunt în linie dreaptă“, mai spune președintele Teodorescu.

Acesta a recunoscut că va exista un mic disconfort legat de investiția în cauză, dar a insistat asupra faptului că beneficiile vor prima, astfel că tulcenii vor înțelege situația.

„În opt ani de administrație locală, am reușit să demarez toate proiectele majore pe care le-am promis. Noi, la Tulcea, ne putem lăuda cu cele mai mari investiții (ca număr și ca valoare) din țară. Este rezultatul unei munci enorme, iar în acest sens aș dori să le mulțumesc și colegilor din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Tulcea“, a mai adăugat președintele Horia Teodorescu.

Georgescu: „Vom moderniza 36.000 de metri pătrați de platformă portuară“

Mircea Mihai Georgescu, director departament hidro în cadrul firmei Consitrans SRL (proiectantul)  a vorbit despre modernizarea platformei de 36.000 de metri pătrați , dar și despre lucrări adiacente:

„Suplimentar modernizării portului, se va asigura o rețea modernă de energie electrică, alimentarea cu apă, dar și un sistem de preluare a apelor pluviale  pentru navele care acostează în port. În plus, discutăm și despre un drum de acces către platformă“.

Donos: „Am certitudinea că vom termina înainte de termen“

Victor-Mircea Donos, director tehnic Max Boegl Romania SRL, a vorbit despre termenul de finalizare a lucrării și și-a exprimat încrederea că lucrările se vor încheia înainte de termenul asumat prin proiect.

„Acum avem utilaje în zona Vămii, se va începe decopertarea pavajului existent și apoi vom începe lucrările la cheul vertical“, a declarat Donos.

La finalul conferinței de presă, reprezentanții Consiliului Județean Tulcea, ai proiectatului și ai constructorilor, însoțiți de jurnaliștii tulceni, au efectuat o vizită de lucru pe șantierul de pe faleza municipiului, în zona Vămii.

„S-a semnat ordinul de începere a lucrărilor, în ciuda pesimismului abordat de unii. Din discuțiile pe care le-am avut, sperăm ca, în doi ani și jumătate, faleza și portul Tulcea să fie modernizate. Este o dorință veche a tulcenilor, o promisiune pe care am făcut-o, discutăm de demersurile  pe care le-am început acum șapte ani și iată că a venit și ziua în care s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor. Sper ca de mâine, utilajele aduse aici să intre la lucru, iar în doi ani și jumătate să avem faleza finalizată cu toate lucrările care se suprapun peste investiția de bază, respectiv lucrările propuse prin concursul de soluții finalizat recent“, a declarat pe faleză președintele Horia Teodorescu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*