Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a lansat o licitaţie de 350 milioane euro pentru reabilitarea litoralului românesc

plaja constanta

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a lansat o licitaţie de 1,67 miliarde lei (circa 350 milioane euro), fără TVA, pentru reabilitarea unei părţi din litoralul românesc, potrivit unui anunţ publicat pe platforma SICAP.

Litoralul românesc a fost puternic afectat de eroziune în ultimii 30 de ani, plajele dispărând în proporţie de peste 50% în unele zone.

Licitaţia vizează proiectarea şi execuţia lucrărilor componente ale sistemului de protecţie costieră, în vederea reducerii eroziunii costiere şi asigurării unui grad corespunzator de protecţie pentru anumite zone ale litoralului.

Lucrările fac parte din proiectul finanţat prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) – „Reducerea eroziunii costiere (2014-2020).

Autoritatea are în vedere protecţia şi reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zonele Costinesti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn şi 2 Mai.

Ofertantul trebuie să facă dovada că, în ultimii 5 ani împliniţi la data termenului limită pentru depunerea ofertei, a executat lucrări similare duse la bun sfârşit, respectiv lucrări în mediul marin/costier/portuar privind combaterea fenomenului de eroziune marină.

Tipul procedurii este licitaţie deschisă, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 31 martie 2020.Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*