Aeroportul Kogălniceanu a înregistrat, anul trecut, peste 143.000 de pasageri

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

S.N. Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanța S.A. a încheiat anul 2018 cu un trafic total (comercial și necomercial) de 143.324 pasageri, în creştere cu 5,6% faţă de anul 2017.

De asemenea, a fost înregistrat un număr de 7339 mişcări aeronave (aterizări şi decolări), în creştere cu 13,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În ceea ce privește traficul comercial de pasageri, creșterea pentru anul 2018 versus anul 2017, este de 7,9%, valoarea înregistrată fiind de 137.736 pasageri rezultați din curse efectuate în regim regulat, charter și aviație generală, fiind al patrulea an consecutiv în care traficul comercial de pasageri crește.

„Această creștere a traficului comercial de pasageri s-a datorat rutelor existente precum Istanbul și Londra pe tot parcursul anului și rutelor externe deschise pe perioada sezonului estival (Paris, Bruxelles, Milano, Tallinn) și destinații interne (Timișoara, Cluj Napoca, Oradea, Satu – Mare).”, a precizat Bogdan Artagea, directorul general al aeroportului.

Acesta a precizat că, în anul 2018, A.I.M.KC. S.A a obținut noul certificat de autorizare care atestă că îndeplinește cerințele pentru operarea aeronavelor cu literă de cod F Boeing B747-8F, și că a obținut recertificarea Sistemului de Management al Calităţii în urma tranziției la standardul ISO 9001:2015.

Pentru anul 2019 este prognozată o creștere de 4,5% a traficului comercial. Atragerea în continuare de noi operatori aerieni rămâne obiectivul principal în anul curent.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*