Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaților, care vrea ca microîntreprinderile să plătească impozite mai mari, a muncit șapte ani în privat, ca unic angajat la o firmă care a avut un profit maxim de 80 de lei pe lună

Alfred Simonis a spus recent, la Digi24, că nu ar fi o tragedie ca microintreprinderile să plătească impozite mai mari.

„Dacă doriți să vorbim de microintreprinderi, de exemplu, unde ai impozit de 1% până la 500.000 de euro, adică dacă ai o cifră de afaceri de 500.000 de euro plătești 5.000 de euro la stat, punct. Și îți mai și recuperezi și TVA-ul dacă ești în domeniul imobiliar”, a spus Alfred Simonis, membru în conducerea PSD.

„Personal, și este punctul meu de vedere, cred că o creștere la 2%, sau la 3%, adică la o cifră de afaceri de 500.000 de euro, nu-i o tragedie să dai 15.000 de euro. Asta e părerea mea. Familia mea are microintreprinderi, nu cred că ar fi o tragedie să plătească mai mult. E un paradis astăzi, iertați-mă”, a adăugat președintele interimar al Camerei Deputaților.

Tot el a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, de ce unii liberali nu sunt de acord cu măsurile fiscale propuse de guvern. 

„Cei care sunt foarte vocali nu sunt decidenţi în PNL. Slavă Domnului! Ce argumente are un liberal să spună ca profesiile liberale să nu plătească la stat, indiferent câte milioane de euro câştigă pe an, în timp ce o persoană cu 2.000 de lei pensie să plătească? Cum Dumnezeu să explici ca liberal – dar care ai bunici şi părinţi şi prieteni, că eşti român – şi vezi că un milion de oameni au sub 1.000 de lei pensie? În timpul ăsta vii şi spui că ”electoratul meu nu vrea”. Lasă, domnule, electoratul, că noi nu suntem neapărat captivi electoratului care ne votează! Suntem cetăţeni români, demnitari români, care ne ocupăm de toată societatea! Unul care are un IFN, care are dobânzi de 600%, domnul Sighiartău, ne explică nouă cum e cu guvernarea. Dânsul are un IFN unde practică dobânzi de 600%. Normal că nu-şi doreşte impozitare, cu cât e mai mare profitul, cu atât mai bine”, a declarat Alfred Simonis.

Director la o firmă cu datorii

Alfred Simonis a absolvit Liceul cu Program Sportiv Banatul, Timișoara în 2005. În 2009 își lua licența în drept de la Universitatea Tibiscus din Timișoara. O universitate privată. Pe site-ul acesteia, în anul 2023 au fost postate numai 3 știri/noutăți. În 2017 termină, ca alți politicieni, Colegiul Național de Apărare, unde a făcut cursul de perfecționare „Securitate si Buna Guvernare”. În același an, termină și Institutul Diplomatic Roman, unde s-a perfecționat în „Politica externa si diplomație”.

Potrivit CV-ului, lucrează din anul doi de facultate. Astfel, în perioada 2006 – 2012 a fost director la SC BAYKOZ COM&DIST SRL, o firmă de comerț, și se ocupa de coordonarea activității. În acești 7 ani, firma a avut un singur angajat. După ce a plecat dl Simonis, nu a mai avut niciunul.  În perioada menționată, a avut o cifră de afaceri de 229.000 de lei, deci de circa 2.700 de lei pe lună. A avut profit un singur an, în 2006, și atunci numai 970 de lei, adică 80 de lei și 83 de bani pe lună.  În rest, în acești șapte ani a înregistrat pierderi totale de 36.504 lei. În 2012, cifra de afaceri de 32.106 lei, pierderea de 2.333 lei, datoriile de 51.199 lei.

Anul 2012 aduce o schimbare majoră în cariere lui Alfred Simonis. În ciuda rezultatelor financiare ale firmei private la care era director, care nu sunt, trebuie să recunoaștem cele mai performante, dl Simonis ajunge director executiv în cadrul Aeroportului Internațional Timișoara, departamentul „Servicii aeroportuare și deservire aeronave la sol”, compartimentul „Coordonare departament adminstrativ”. Acționarul majoritar al aeroportului este statul român. În același an este ales consilier în Consiliul Municipal Timișoara.

În 2012, aeroportul a avut un profit de 4.209.350 lei, pentru ca în 2013 să înregistreze cea mai mare pierdere din istoria sa, 21.606.023 lei. Dl Simonis părăsește aeroportul în 2015, an în care aeroportul avea o cifră de afaceri de 30.555.951 lei, un profit de 809.907 lei și datorii de 31.264.675 lei, deci mai mari decât cifra de afaceri.

În anii 2015 – 2016, este director sucursală la SC SMART SA – Sucursala Timisoara, o firmă care se ocupă de mentenanțe rețele electrice, unde se ocupă de coordonarea activității. Societatea Smart SA are ca acționar COMPANIA NATIONALA DE TRANSPORT AL ENERGIEI ELECTRICE TRANSELECTRICA – SA, o companie unde statul român este acționar majoritar.

În perioada iunie – decemebrie 2016, este din nou consilier municipal, iar din 2016 este deputat în Parlamentul României.

Așadar, președintele interimar al Camerei Deputaților, acum în vârstă de 38 de ani, a fost mai mult bugetar și parlamentar decât angajat în mediul privat. Și când a fost angajat la privat, era director la  firmă cu un singur angajat, care avea cifră de afaceri de circa 2.700 de lei pe lună și pierderi totale de peste 32.000 de lei.

În prezent este președintele Organizației Județene PSD Timiș.

Recomandări:

Primarul din Agigea, Maricel Cîrjaliu, are datorii la bancă mai mari decât toate veniturile oficiale, potrivit declarației de avere. Acum 15 ani avea 10 terenuri și 3 locuințe

Ce avere au Klaus Iohannis și soția

ANI verifică doi funcționari din Constanța care ar avea o avere nejustificată de peste 1,5 milioane lei

Primarul Vergil Chițac nu mai are mașină, dar și și-a cumpărat încă o casă. Câștigă peste 20.000 de lei pe lună din pensie și salariu

Ionuț Rusu, viceprimar al Constanței și om de afaceri, a câștigat anul trecut 1.264.502 lei

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*