Antreprenorii din regiunea Sud-Est pot primi până la 200 de mii de euro finanțare nerambursabilă pentru a investi în afacerile lor!

Într-o lume a afacerilor tot mai competitivă, accesul la fonduri nerambursabile reprezintă adesea o oportunitate crucială pentru creșterea și inovarea firmelor. Dacă ești antreprenor și îți dorești să îți dezvolți afacerea în regiunea Sud-Est, Programul Regional Sud Est 1.6A1 – Sprijin pentru microîntreprinderi ar putea fi exact ceea ce cauți. Cu o perioadă de depunere a proiectelor stabilită între 29 mai și 28 iunie 2024, acest program oferă finanțare pentru diverse idei de investiție care pot duce afacerea ta la un nou nivel.

În ce poți investi finanțarea primită?

Programele de finanțare sunt concepute pentru a susține o varietate de idei de investiție care pot contribui la creșterea și dezvoltarea afacerii tale. De la dotarea cu echipamente și utilaje moderne, care pot îmbunătăți eficiența și calitatea producției, instalarea de panouri fotovoltaice pentru a reduce costurile de energie și a sprijini inițiativele de sustenabilitate, până la construirea de pensiuni sau aparthoteluri, sau chiar extinderea piețelor de vânzare pentru a ajunge la noi clienți, programul PRSE 1.6 A1 oferă oportunități valoroase de investiții.

Activități cu șanse mai mari de obținere a finanțării în cadrul programului

Un aspect important al programului îl reprezintă punctajele acordate anumitor coduri CAEN, care indică domeniile prioritare pentru finanțare. Activități precum producția de țesături 1320, finisarea materialelor textile 1330 și diverse facilități de cazare 5510, inclusiv hoteluri 5520 și campinguri 5530, sunt recunoscute pentru impactul lor în dezvoltarea economică regională și beneficiază de un punctaj favorabil. Codurile CAEN menționate mai sus reprezintă doar câteva exemple de activități care au șanse mari de a obține punctaje mari în cadrul programului. Puteți consulta lista completă aici.

Condiții minime de eligibilitate și finanțarea disponibilă

Pentru a accesa finanțarea, firmele trebuie să îndeplinească anumite criterii de eligibilitate. Microîntreprinderile cu un număr minim de un angajat și maxim 9 angajați în 2023, cu o vechime de minim un an fiscal integral și cu sediul social sau punct de lucru înregistrat în regiunea Sud-Est în mediul urban (la semnarea contractului de finanțare. De exemplu, dacă o microintreprindere are acum sediul/punct de lucru în mediul rural sau într-o altă regiune, pentru a fi eligibilă în cadrul programului aceasta trebuie să îsi mute sediul/punctul de lucru în regiunea Sud-Est, în mediul urban), sunt eligibile pentru accesa acest program. Suma finanțării nerambursabile poate varia între 20.000 și 200.000 de euro, iar contribuția proprie minimă este de 10%.

În plus față de oportunitățile de finanțare pentru microîntreprinderi oferite de PRSE 1.6 A1, Programul Regional Sud Est oferă, de asemenea, suport financiar semnificativ pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) prin apelul PRSE 1.6A2 IMM. Acest program vizează societățile înregistrate în regiunea Sud-Est, oferind finanțări între 220.000 euro și 1.500.000 euro, cu o alocare totală de 86.725.188 euro. Finanțarea este destinată proiectelor care contribuie la construirea, modernizarea sau extinderea infrastructurilor, dotarea cu active corporale precum echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru și mobilier, precum și investiții în economia circulară și simbioza industrială. Locațiile eligibile pentru implementarea proiectelor includ mediul urban pentru microîntreprinderi și întreprinderi mici și mijlocii non-agricole, precum și mediul rural pentru întreprinderi mici și mijlocii non-agricole.

Cum să începi colaborarea cu Goodwill Consulting pentru obținerea finanțării

Colaborarea cu Goodwill Consulting poate fi cheia pentru accesarea finanțării prin programul PRSE 1.6 A1. Cu peste 16 ani de experiență în consultanță și un portofoliu de peste 3000 de proiecte de succes, ne-am impus ca lideri în furnizarea de soluții personalizate și inovatoare. Goodwill Consulting s-a remarcat prin capacitatea de a atrage fonduri semnificative pentru clienții săi, gestionând cu succes peste 600 de milioane de euro. Dacă ești interesat să obții finanțare nerambursabilă, solicită o sesiune gratuită de consultanță de la reprezentantul Goodwill din regiunea ta! Completează formularul aici !

Pentru a aprofunda discuția și a răspunde la orice întrebări pe care le-ai putea avea despre procesul de finanțare și cum îți poate ajuta business-ul, te invităm să participi la conferința noastră online. Aceasta este o oportunitate excelentă de a obține clarificări direct de la experții noștri. Înscrie-te la eveniment aici !

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*