Aveți clădiri nereevaluate? SPIT anunță că puteți fi amendat

SPIT Constanța

Persoanele fizice care deţin în proprietate clădiri nerezidenţiale, respectiv persoanele juridice care dețin în proprietate clădiri nereevaluate în ultimii 5 ani, respectiv 3 ani de la data dobândirii/evaluării/reevaluării/actualizării valorii de impunere a construcțiilor deținute, riscă majorarea impozitului pe clădiri dacă nu procedează la evaluarea/reevaluarea acestora la data de 31 decembrie 2019.

În conformitate cu prevederile art. 7 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) a notificat un număr de 811 persoane fizice, respectiv 1.165 persoane juridice, cu privire la efectuarea operațiunilor de evaluare/reevaluare a clădirilor deținute, în caz contrar, impozitul datorat pentru anul 2020 se va stabili prin aplicarea unei cote de impozitare de 2% pentru persoanele fizice, 5% pentru persoanele juridice, care se majorează și cu o cotă adițională de 10,4%, conform prevederilor legale în vigoare.

Declaraţiile de impunere, însoţite de un exemplar al raportului de evaluare întocmit de un evaluator autorizat, care trebuie să respecte standardele de evaluare a bunurilor aflate în vigoare la data evaluării, se înregistrează la SPIT până la primul termen de plată din anul de referinţă, respectiv 31.03.2020, în conformitate cu prevederile art. 458 alin (1) lit. a) şi art. 460 alin (6) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*