Cartier de un miliard de euro

Adunarea Acționară a Acționarilor Oil Terminal a aprobat pe 1 septembrie o colaborare cu Iulius Real Estate, care implică o investiție de aproape un miliard de euro.

În zona unde se află acum depozitele Oil Terminal, situată în centrul geografic al orașului Constanța, Iulius Real Estate vor investi aproape un miliard de euro pentru a construi un nou cartier. Înainte de toate însă, aceștia vor ecologia terenul, pentru că, de-a lungul zecilor de ani, produsele petroliere au pătruns în sol.

Iulius Real Estate, fondat de omul de afaceri Iulian Dascălu, spune că orașul Constanța va câștiga un cartier de lux și că investiția sa este proiect de regenerare urbană de anvergură, care să traseze o nouă direcție de dezvoltare a Constanței.  

Iulius s-a remarcat prin proiectele de regenerare urbană, primele de acest tip din țara noastră. Probabil cel mai cunoscut este cel din centrul Iașiului. Sunt investiții de mare amploare, care integrează birouri, mall, grădini foarte mari create de la zero, restaurante și cafenele, atracții multiple pentru timpul liber.  

Toate proiectele pe care le-a realizat sunt integrate în oraș prin investiții de restructurare a traficului, crearea de noi artere, pasaje auto, parcări etc., în funcție de specificul fiecărui proiect. Acolo unde au fost dezvoltate, proiectele au creat oportunități de locuri de muncă, atracții turistice și sociale și au condus la o creștere economică a orașelor și chiar a regiunilor.  

Este un investitor, singurul poate, care realizează grădini urbane de la zero, generoase ca spațiu, de 4-5 hectare, cu sute de arbori maturi și gazon rezistent la trafic intens.  

potrivit unui note a Oil Terminal din 27 ianuarie, publicată pe site-ul companiei, pe terenul de 38 de hectare ar urma să se construiască „hoteluri, spaţii de birouri pentru sectoarele privat şi public, spaţii de retail şi logistică, sisteme de soluţii integrate de imobile compuse din spaţii de birouri, comerciale şi locuinţe de tip condominiu, săli de conferinţe, săli de practicarea sporturilor de performanţă şi de masă, spaţii recreaţionale, spaţii verzi, parcări”.

În ceea ce priveşte sectorul rezidenţial, proiectul vizează „construirea de ansambluri de locuinţe, inclusiv locuinţe prin integrarea tehnologiilor inovatoare de producere a energiei verzi din resurse regenerabile (energia solară)”.

La capitolul „investiţii în sectorul producţiei de energie electrică din surse regenerabile”, se iau în vizor construirea unui parc fotovoltaic, respectiv soluţii de integrare de tehnologii inovatoare de producere a energiei verzi din energie solară.

Recomandare: Energia Residence se dezvoltă frumos. Etapa a doua este aproape încheiată, etapa a treia a început în forță

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*