Cât se câștigă într-o bancă comercială din România

Salariile medii într-o bancă comercială din România variază între 8.300 de lei și 3.500 de lei, net, pe lună.

ING Bank, Banca Transilvania şi Garanti Bank sunt angajatorii din topul celor mai mari zece bănci din România care oferă cele mai bune salarii angajaţilor, potrivit unui studiu prezentat de Ziarul Financiar.

Salariul mediu net în cadrul ING Bank, aflată pe locul 6 în topul celor mai mari bănci după valoarea activelor din România în 2018, este de aproape 8.300 de lei net pe lună, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Registrul Comerţului şi de la Ministerul de Finanţe. La polul opus se află angajaţii băncii de stat CEC Bank, cu un salariu mediu de circa 3.500 de lei net în 2018.

„În cazul ING Bank nu mă miră faptul că angajaţii sunt plătiţi foarte bine, pentru că ei livrează performanţă, iar încărcarea pe rol este foarte mare. Nu poţi să compari modul în care lucrează angajaţii dintr-o bancă de stat, cum e CEC Bank, cu cel în care lucrează angajaţii dintr-o bancă unde stricteţea şi presiunea pe rezultate sunt la ordinea zilei“,  a explicat Radu Furnică, preşedintele companiei de executive search Leadership Development Solutions.

Pe locul doi în topul celor mai bine plătiţi angajaţi din cele mai mari bănci locale se află salariaţii Băncii Transilvania, bancă ce a devenit în 2018 liderul pieţei după preluarea Volksbank. Salariul mediu în rândul celor 6.900 de angajaţi ai Băncii Transilvania a ajuns la 6.800 de lei net în 2018, după o creştere-record de 37% a salariilor faţă de anul 2017.

„În cazul Băncii Transilvania, cred că, în contextul eterogenizării strategiilor de HR pe care le aveau băncile achiziţionate, au fost nevoiţi să egalizeze salariile, pentru că nu puteau să le scadă veniturile unor angajaţi“, a mai spus Radu Furnică.

Locul trei în topul salariilor din bănci (din clasamentul celor mai mari 10 bănci după valoarea activelor) este ocupat de turcii de la Garanti Bank, cu un salariu mediu de peste 6.300 de lei net în 2018.

La nivelul sistemului bancar, salariul mediu a ajuns în 2018 la valoarea de 4.945 de lei net în 2018, +10% faţă de 2017, potrivit datelor INS.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*