Cătălin Marian Livadariu vrea să investească 57 de milioane de lei pe insula Ovidiu

Cătălin Marian Livadariu vrea să investească 57 de milioane de lei pe insula Ovidiu

Omul de afaceri Cătălin Marian Livadariu vrea să dărâme toate construcțiile de pe insula Ovidiu și să construiască de la zero un complex turistic.

Acesta dorește realizarea unei zone mixte de servicii și turism. PUZ-ul a ajuns și în atenția Agenției de Mediu Constanța.

În prezent, pe suprafața terenului există 24 de corpuri de clădire însumând suprafața construita de 2072mp. Aceste construcții răspund destinației de construcții administrative si social culturale, sau construcții anexă. Regimul de înălțime al construcțiilor este parter.

Omul de afaceri propune dezafectarea construcțiilor existente. De asemenea, propune construirea unei clădiri având funcțiunea de hotel, a unei capele precum si a doua construcții, fiecare având funcțiunea de restaurant. Se vor executa de asemenea lucrări de instalații, racord la utilități precum si lucrări de amenajare a incintei si a spatiilor verzi. Se propune aducerea amplasamentului la starea inițială ulterior efectuării lucrărilor de dezafectare si construire.

„Se justifica atât din punct de vedere economic – pune in valoare o activitate existenta a societatii cu potențial foarte mare de extindere si de creștere a nivelului calitativ al serviciilor, cat si social prin locurile de munca create direct si indirect in executie si in exploatare si prin resursele vărsate la bugetul central si local in faza de exploatare a obiectivului.  La nivelul orașului Ovidiu și ar crea un punct de interes deosebit ce ar stimula dezvoltarea unor alte activități economice conexe.”, se arată în documentația depusă la Agenția de Mediu.

Din punct de vedere juridic, terenul in suprafață de 17288 metri pătrați si construcțiile edificate pe suprafața acestuia se afla in proprietatea SC Insula Ovidiu SRL.

Investiția nu ar trebui să aibă impact semnificativ asupra  biodiversității.

În etapa de construcție se va genera un oarecare deranj datorat zgomotului și a activităților specifice de construcții asupra speciilor de păsări ce tranzitează zona însă acesta va fi de  natură locală, temporar, de scurtă durată, eșalonat, reversibil fără implicații majore. În etapa de operare impactul asupra avifaunei se va manifesta sub forma unui deranj temporar de mică intensitate ca rezultat al activităților turistice. Acest tip de deranj este prezent la nivelul amplasamentului de peste 30 de ani speciile de avifauna sunt deja acomodate cu prezenta acestuia.

„Putem afirma cu certitudine faptul că planul în sine va aduce un beneficiu zonei astfel: prin efectuarea planului se va moderniza structura complexului turistic cu beneficii atat pentru oameni cat si pentru flora si fauna prin respectarea planului tehnic cu construcții si amenajari peisagistice gandite in acest scop; se va ecologiza suprafata insulei pentru a fi redata circuitului turistic.”, se mai arată în documentație.

Valoarea totală a investiției este de 57.393.875 lei inclusiv TVA, din care valoarea de construcții si montaj este de 36.133.263 RON inclusiv TVA.

Perioada de implementare propusă este de 3 ani.

SC Insula Ovidiu SRL a avut în 2021 o cifră de afaceri de 18.592.830 lei, un profit net de 37.595 lei, datorii totale de 1.445.541 lei și un număr mediu de șase angajați. Potrivit Confidas.ro, Livadariu Cătălin Marian este asociat unic și administrator. Acesta este asociat unic și în firma ProAgro SRL, care are ca obiect de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase. În 2021 a avut o cifră de afaceri de 280.260.438 lei, un profit de 5.442.378 lei și o medie de 44 de angajați.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*