Certificatele de stare civilă plastifiate sunt nule

Certificatele de stare civilă plastifiate, modificate sau completate fără drept sunt nule. Așa prevede Legea 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, a anunțat Primăria Constanța.

Persoanele care știu că vor avea nevoie de aceste documente în viitorul apropiat se pot adresa pentru preschimbare serviciilor de stare civilă din localitatea de domiciliu sau din localitatea care le-a emis.  

Actele necesare, dar și mai multe informații găsiți accesând următorul link: https://cutt.ly/33gxVpp.  

„Pe de altă parte, constănțenii care trebuie să-și schimbe cartea de identitate, dar au actele de stare civilă într-una dintre situațiile de mai sus, pierdute sau deteriorate, atunci când se adresează Serviciului Evidența Persoanelor, pot solicita totodată și eliberarea unui duplicat al certificatelor.”, a anunțat instituția.

Pentru a afla mai multe informații, dar și actele necesare puteți accesa următorul link: https://cutt.ly/Z3gcvKK.  

Termenul de eliberare a cărții de identitate și a actelor de stare civilă este de 30 de zile și se poate prelungi până la 45 de zile. Motivul este acela că Serviciul Stare Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Constanța va solicita, la rândul său, eliberarea documentului autorității din localitatea în care actul se află în păstrare.  


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*