Constanța va avea stadion de Liga Campionilor și terenuri de tenis de anvergura WTA. Investiție de 533 milioane lei

Primăria Municipiului Constanța face următorul pas pentru construirea Complexului Sportiv Constanța. 5 octombrie este termenul de depunere a ofertelor pentru studiul de fezabilitate.

Aceasta va cuprinde construirea stadionului Gheorghe Hagi, a Arenei de tenis „Simona Halep“, a Centrului sportiv pentru recuperare, refacere și cantonamente, dar și amenajări exterioare. Complexul sportiv Constanța se va întinde pe o suprafață de aproximativ 90.000 mp și va fi construit pe locul actualei baze din strada Primăverii, pentru care Consiliul Local a aprobat anterior studiul de prefezabilitate. Investiția pentru construirea complexului se va ridica la 533 de milioane de lei, fără TVA.

„De îndată ce studiul de fezabilitate va fi gata îl vom preda Companiei Naționale de Investiții. Le vom preda un proiect la cheie. Va fi un parcurs lung și greu. Ne dorim ca acest complex să fie parte din viața orașului nostru. Acesta este începutul unui parcurs. Este un proiect vital pentru un oraș de talia Constanței. Totul în viață înseamnă muncă și seriozitate. Stadionul va putea găzdui meciuri de Liga Campionilor, pe arena principală de tenis se vor putea desfășura competiții de anvergura WTA, iar întregul complex trebuie să fie cel mai mare port interior pentru viața sportivă a orașului. Statul român datorează mult Constanței, România datorează mult Constanței, măcar din punct de vedere sportiv. Toată contribuția Constanței la sportul românesc trebuie să se întoarcă. Este foarte bine că s-au făcut stadioane în țară, dar a venit momentul să se investească și la Constanța“.

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău

Complexul va cuprinde un stadion de fotbal cu o capacitate de 15.000 de locuri, cu toate funcțiunile necesare încadrării în categoria IV UEFA și teren de antrenament, o arenă de tenis cu 4.750 de locuri, o altă arenă mai mică de 1.000 de locuri și 4 terenuri de antrenament, un centru administrativ, cu locuri de cazare, spații de pregătire și de recuperare pentru sportivi. Pe aproape toată suprafața complexului va fi amenajată o parcare subterană, iar clădirile vor fi legate printr-o zonă de promenadă cu spații verzi și mobilier urban.

Conceptul acestui proiect unic în România (studiul de prefezabilitate) a fost realizat de Bruno Andreșoiu de la Igloo Associated Architects, unul dintre cei mai mari arhitecți contemporani de la noi din țară.

1 Comentariu

  1. Cum reinvie toate aceste proiecte in campanie electorala….dupa care cativa ani nu se mai aude nimic de ele? Parca si vechea conducere a Constantei trebuia sa renoveze baza de pe Badea Cartan la standarde de competitii internationale….si…ce s-a intamplat in atatia ani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*