Daraban, CCIR: Măsurile de supraimpozitare anunțate de Guvernul României, lovitură GRAVĂ la adresa stabilității economice a României

Mihai Daraban, președintele CCIR

Camera de Comerț și Industrie a României consideră că noile măsuri de supraimpozitare anunțate de Guvernul României se constituie într-o lovitură gravă la adresa stabilității economice a României, cu efecte puternic negative asupra companiilor, atât de stat cât și private, cu capital românesc sau străin.

„Modul intempestiv în care măsurile de supraimpozitare au fost anunțate, fără o dezbatere publică și fără consultarea mediului de afaceri, reprezintă în sine un factor generator de instabilitate economică. Comunitatea de afaceri din România se aștepta ca Guvernul României să sprijine dezvoltarea companiilor și crearea de locuri de muncă și nu să impună măsuri de supraimpozitare.”, a declarat Mihai Daraban, președintele CCIR.

Măsurile de supraimpozitare intră în contradicție flagrantă cu angajamente asumate de însuși prim ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, care declara, pe 29 ianuarie 2018, în Parlament, la votul de învestire:

„Cât timp voi fi prim-ministru nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Scopul meu este de a ușura și de a simplifica viața economică, nu de a o complica”.

Daraban consideră că lipsa acută de predictibilitate economică indusă de măsurile de supraimpozitare va afecta negativ dezvoltarea companiilor, planurile de investiții și implicit, crearea de noi locuri de muncă în România.

„Solicităm Guvernului României să renunțe de îndată la măsurile de supraimpozitare și să nu mute factura guvernării asupra companiilor înregistrate în România și asupra angajaților lor.”, a mai spus Mihai Daraban.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*