Gabriel Comănescu (GSP): După 33 de ani, facem din nou istorie în Marea Neagră. Parteneriatul româno-american GSP-BSOG dezvoltă noua infrastructură de exploatare de gaze din offshore-ul românesc

Grup Servicii Petroliere a anunțat, astăzi, alături de partenerii de la Black Sea Oil & Gas, începerea etapei de instalare a conductei de peste 120 de km, care va aduce gaze în România din platoul continental al Mării Negre. La intrarea în producție, cantitatea de gaze exploatată va acoperi 10% din necesarul de gaze al României.

„Suntem hotărâți să demonstrăm că energia din Marea Neagră este sursa creșterii economice românești. Încrederea pe care o primește GSP în dezvoltarea proiectului MGD dovedește, încă o dată, că experiența noastră de peste 15 ani în proiecte majore de construcții offshore ne definește ca un partener puternic și consecvent. După 33 de ani, facem din nou istorie în Marea Neagră. Parteneriatul româno-american GSP-BSOG dezvoltă noua infrastructură de exploatare de gaze din offshore-ul românesc”, a declarat Gabriel Comănescu, CEO si Președinte al GSP.

Proiectul MGD presupune operațiuni tehnice dezvoltate în premieră în România după 1989.

Proiectul pe scurt

  • Stație de tratare a gazelor – la 2 km de țărm
  • 4.3 km de conducte terestre. 
  • 121 km de conducte offshore.
  • Platforma de producție ANA, cu 4 sonde – 70m adâncimea apei
  • 18 km conducte conectoare între zăcămintele ANA si DOINA
  • Sonda DOINA – 85 m adâncimea apei
  • Toate cele 5 sonde de producție vor fi forate de GSP Uranus.

Evenimentul s-a bucurat de participarea domnului Prim Ministru Ludovic Orban, domnului ministru al Economiei Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, domnului ministru al Apărării Naționale, Nicolae Ciuca, domnului ministru al Mediului Apelor și Pădurilor, Costel Alexe și nu în ultimul rând a Excelentei Sale domnul Ambasador al Statelor Unite ale Americii în Romania, Adrian Zuckerman.

Proiectul Midia Gas Development este dezvoltat de compania americana Black Sea Oil & Gas, deținută de Carlyle International Energy Partners si BERD. Constructorul general al proiectului MGD este GSP.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*