Horia Constantinescu, ANPC, a demascat producători falși în „curtea” Consiliului Județean

Horia Constantinescu, președintele ANPC

Comisarii Auttorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat astăzi, 2 decembrie 2023 un control la târgul organizat la Pavilionul expozițional Constanța. Controlul este efectuat sub conducerea președintelui ANPC, Horia Constantinescu. 

Comercianților le sunt verificate documentele de proveniență a mărfii. 

„Acțiunea desfășurată astăzi a pornit de la informațiile primite de la mulți dintre consumatorii constanțeni cu referire atât la Târgul de Crăciun pe care eu l-am numit bâlci și ca aspect și ca funcțiune, după care acțiunea a continuat la Pavilionul Expozițional, acolo unde cel puțin mulți dintre comercianți se pretind a fi chiar producători, în condițiile în care din nou am descoperit că aceștia nu sunt cei care și produc produsele pe care le comercializează. Au fost retrase cantități însemnate, nu știu la această dată cifra exactă, pentru că erau depozitate la temperatura ambientală, la peste 17 grade, în condițiile în care carnea de porc ținută în felul acesta poate reprezenta un pericol real pentru sănătatea consumatorilor.”, a precizat președintele ANPC, Horia Constantinescu. 

Despre târgul de Crăciun, acesta a declarat: „Descrierea corectă este cea pe care am făcut-o și în urmă cu doi ani cred și anume bâlciul de Crăciun din Constanța. Tiribombe are, aspectul este adecvat bâlciului, iar locația pe care am închis-o face parte din tabloul unui bâlci autentic.”

„Consiliul Județean Constanța a închiriat spațiul din exteriorul Pavilionului Expozițional fiecărui producător în parte. Înțelegerea privind utilizarea acestui spațiu include ca toate cerințele și obligațiile de respectare a normelor igienico-sanitare, să cadă în responsabilitatea agenților economici. Totodată, reprezentanții CJC au atras atentia producătorilor să respecte normele sanitar-veterinare și să utilizeze vitrine frigorifice, indiferent de condițiile meteorologice externe, aceasta fiind o cerință esențială. CJ nu are atributii de verificare a producatorilor/comerciantilor daca acestia nu respecta normele sanitar-veterinare si raspund in totalitate pentru respectarea lor.  Notele de control ale organelor abilitate sunt aduse si la cunostinta CJ, iar colegii mei le pun in vedere sa le respecte, respectiv nu le mai semnează acordul de utilizare a spatiului daca nu indeplinesc condițiile in totalitate.”, au menționat reprezentanții CJ Constanța.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*