În România s-au înmatriculat mai multe mașini noi

Numărul autoturismelor noi înmatriculate în luna august a fost mai mult decât dublu faţă de cele înregistrate în aceeaşi lună a anului precedent, potrivit datelor Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), comunicate de Direcţia de Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Astfel, în august au fost înmatriculate 28.546 autoturisme noi, această cifră fiind cu 137,9% mai mare decât luna similară a anului trecut, când au fost înmatriculate 12.001 autoturisme.

Totodată, în primele opt luni ale anului s-a ajuns la 103.824 de înmatriculări, însemnând o creştere de 51,9% faţă de anul 2017.

Şi în alte state din UE, luna august 2018 a fost una de excepţie. Spre exemplu, în Spania, numărul înmatriculărilor a crescut cu 48%, în Olanda, cu 42%, în Franţa – 40%, Germania – 24%.

„Pe de altă parte, ar fi de semnalat faptul că, la 8 luni, autoturismele rulate înregistrează o scădere de 7,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Chiar şi în aceste condiţii, cele rulate sunt de circa 3 ori mai multe decât cele noi”, au arătat reprezentanţii APIA.

Cu toate acestea, numărul mare de mașini înmatriculate nu înseamnă că au fost și tot atât de multe mașini vândute. Explicația o puteți citi AICI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*