O autostradă nouă de aproape 5 miliarde lei se va construi în județul Constanța

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a avizat pe 7 decembrie, în Consiliul Tehnico Economic (CTE) mai multe documente necesare construcției unor drumuri importante în județele Constanța, Timiș, Buzău, Brăila, Tulcea și Constanța.

Proiectul pentru Constanța este Alternativa Techirghiol, care va avea o lungime de 30,59 km, s-a aprobat Studiul de Fezabilitate.

„Alternativa Techirghiol va fi construită la profil de autostradă. Această nouă autostradă va asigura o legătură rapidă între Autostrada de Centură a Constanței (#A4) și sudul litoralului românesc. Valoarea estimată pentru construcția acestui proiect (finanțată prin fonduri europene nerambursabile) este de 4,85 miliarde de lei (cu TVA). Pentru construcția acestui obiectiv vor fi alocate 36 de luni.”, a declarat Ciprian Pistol, director general CNAIR.

Iată celelalte proiecte aprobate.

– Studiul de Fezabilitate pentru Varianta Ocolitoare #TimișoaraVest (aproximativ 14 km) care va fi construită la profil de drum național cu două benzi pe sens și va avea un impact important atât pentru economia Județului Timiș, cât și pentru cea a Municipiului Timișoara.

Valoarea estimată pentru construcția acestei variante ocolitoare (finanțată prin fonduri europene nerambursabile) este de 2,28 miliarde de lei (cu TVA).

După semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispoziție 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție) pentru finalizarea lucrărilor.

– Drumul Expres Buzău – Brăila (aproximativ 111,6 km) a cărei variantă de traseu a fost avizată. Acest Drum Expres va tranzita județele Buzău și Brăila.

Acest drum expres va asigura inclusiv conexiunea cu Autostrada #A7 Ploiești – Buzău (km 55) și cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila.

– Varianta de traseu a Drumului Expres Brăila – Tulcea (aproximativ 61,6 km) a fost avizată tot astăzi.

Acest drum expres va asigura la rândul său conexiunea cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila dar și cu drumul expres Constanța – Tulcea.

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*