Ovidiu, noul pol al investițiilor în județul Constanța: de la Hagi la Halep, austrieci și Profi

George Scupra, primarul orașului Ovidiu

Orașul Ovidiu a ajuns noul pol al investițiilor din județul Constanța. Localitatea – mică, în comparație cu municipiul Constanța – este din ce în ce mai atractivă pentru oamenii de afaceri. Mulți dintre ei au găsit aici un mediu mai prielnic, dar și oportunități (de exemplu, terenuri mai ieftine, o administrația receptivă).

Printre cei mai importanți investitori din zonă, enumerați chiar de primarul George Scupra, PNL, se numără spitalul privat OCH, Academia „Gheorghe Hagi”, cel mai mare producător de betoane din Austria, un producător cu mai multe fabrici în Romania care va produce semifabricate din beton, diverși investitori în ferme de pui și hale de productie, un hipodrom și herghelia din satul Culmea. Nu pe ultimul loc de pe listă se află crama și plantația de viță de vie a familiei Halep.

Mai mult, astăzi a fost inaugurat primul supermarket. Este vorba despre un Profi.

„Ma bucur ca din ce in ce mai multi investitori privati aleg sa vina in orasul nostru. Astfel intr-un timp relativ scurt am reusit sa cream aproximativ 400 de noi locuri de munca. Felicit investitorul si constructorul deoarece in aceasta perioada a pandemiei au reusit sa finalizeze acest proiect, care a inceput in luna martie. Investitiile private aduc plus valoare comunitatii, fiind un real sprijin si pentru bugetul local dar foarte importanti si prin forta de munca atrasa din localitate. Suntem un oras in dezvoltare, ajungand la 16000 locuitori, iar in acest moment din estimarile noastre, datorita noilor cartiere aflate in constructie, in urmatorii 5 ani vom ajunge la aproximativ 20.000 locuitori.”, a declarat primarul orașului, George Scupra.

La toate acestea se adaugă investițiile administrației publice, realizate din fonduri europene sau guvernamentale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*