Parlamentarii PNL Constanța, front comun pentru UMC

Parlamentarii PNL Constanța: deputații Bogdan Huțucă, Marian Crușoveanu, Mircea Banias și senatorul Septimiu Bourceanu
Parlamentarii PNL Constanța: deputații Bogdan Huțucă, Marian Crușoveanu, Mircea Banias și senatorul Septimiu Bourceanu

Parlamentarii PNL Constanța vor întreprinde acțiuni comune pentru ca interesele comunității academice și ale Universității Maritime Constanța, a anunțat, duminică, deputatul Bogdan Huțucă, președinte al Organizației Județene.

„Urmăresc cu atenție dezbaterea care există pe plan local referitor la fuziunea Universității Maritime Constanța cu Universitatea Politehnica București și cu Universitatea din Pitești. De asemenea, am văzut care sunt poziționările publice ale studenților, ale foștilor studenți dar și ale mediului academic al Universității Maritime Constanța.”, a spus acesta.

În opinia sa, subiectul merită atenția tuturor parlamentarilor de Constanța, pentru că vorbim despre o universitate de prestigiu care are legătură cu specificul nostru zonal și care, în cei aproape 33 de ani de existență, a devenit un brand cu o identitate recunoscută la nivel internațional. Acest prestigiu dobândit înseamnă promovarea mediului academic constănțean, dar mai ales livrarea de cadre profesional pregătite într-un domeniu extrem de specific.

„De-a lungul anilor, am observat o evoluție spectaculoasă a acestei instituții de învățământ superior care, prin această comasare/ fuziune/ absorbție și-ar pierde din profilul educațional privind zona marină civilă. Prin promovarea învățământului de marină civilă, UMC întărește specificul nostru zonal, iar cei care absolvă această universitate promovează, la nivel național, nu doar orașul nostru, ci și învățământul superior de calitate.”, a adăugat liderul PNL.

„Alături de colegii mei parlamentari din PNL, Septimiu Bourceanu, Marian Crușoveanu și Mircea Banias, voi întreprinde mai multe demersuri, atât la nivelul Parlamentului, cât și al Guvernului României, pentru ca această situație să fie extrem de bine analizată, astfel încât interesele comunității academice și ale studenților din UMC să fie respectate și reprezentate transparent. Ar fi păcat să pierdem o universitate care, de-a lungul anilor, s-a consolidat ca un centru educațional de excelență, doar pentru unele posibile avantaje cunoscute doar în culise.”, a conchis Bogdan Huțucă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*