Pasarela pietonală de la poarta 2 a portului Constanța, reabilitată cu 5,5 milioane lei

O firmă cu sediul într-un apartament din Năvodari a prins contractul vieții de la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța.

SC HEILBRONN PRODUKT SRL va reabilita pasarela pietonală de la poarta 2 a portului Constanța intră în reparații.

Valoarea totală a proiectului este de 5.781.370 lei (fără T.V.A.), din care valoarea lucrărilor de construcție și montaj, executate de SC HEILBRONN PRODUKT SRL este de 5.530.000 lei (fără T.V.A.), termenul de execuție este de 9 luni, proiectantul este SC BUILDING DESIGN 2000 TOP SRL București.

Firma care execută lucrările fost înființată în 2018. A avut, în anul 2020, un număr mediu de 3 angajați, potrivit Confidas.ro. Firma a avut în 2020 o cifră de afaceri de 1.328.695 lei și un profit net , de 462.728 lei. În 2019 a avut o cifră de afaceri de 306.000 lei (profit de 273.996 lei), iar în 2018 afaceri de 10.000 lei (profit de 9.389 lei).

Așadar, SRL-ul a câștigat un contract mai mare de trei ori decât toată cifra de afaceri de la înființare până în prezent.

Lucrările vor fi axate pe execuția lucrărilor de rezistență și lucrărilor de instalații electrice și branșament la rețeaua electrică. În toate zonele cu degradări se va curăța betonul degradat până la armătură și se va curăța armatura. În cazul în care se va constata că aria de armătură a fost afectată semnificativ se va proceda fie la adăugarea de armătură suplimentară în secțiune, fie la consolidarea cu fibră de carbon. Canalele de scurgere a apelor se vor curăța și se va asigura scurgerea acestora în canalizarea existentă în zonă și se vor monta guri de scurgere la fiecare circa 25 m pentru a nu mai permite stagnarea apei în zonă. Toate elementele infrastructurii vor fi protejate anticoroziv, se va reface hidroizolația, rețeaua electrică existentă se va înlocui.

Pasarela este amplasată în incinta portului și traversează căile ferate portuare și drumul perimetral al portului. A fost dată în exploatare în anul 1965, iar în anul 1995 a fost reabilitată. Este realizată din beton armat și are lungimea totală de 172 m.

Sursă foto: Facebook/ConstantaPort

Fii alături de noi pe Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*