S-au aprins beculețele de Crăciun, închiriate cu 4 milioane lei

În municipiul Constanța s-au aprins luminițele de Crăciun, cele mai scumpe din România (cu excepția Bucureștiului).

Luni seară, acestea funcționale cele de pe bulevardul Tomis și pe pe Ferdinand. În zonele mai puțin centrale, cum ar fi bulevardul Ferdinand, becurile erau stinse.

Municipiul Constanța, oraș aflat de facto în faliment, se află pe primul loc în România, cu excepția Bucureștiului, în clasamentul banilor cheltuiți pentru închirierea beculețelor de Crăciun, arată o analiză publicată de Hotnews. Asta deși, în primul an de mandat, primarul Vergil Chițac, PNL, spunea: „Refuz să cheltuim în continuare sume importante de bani pentru luminițele de sărbători. Mai puține beculețe, mai mult respect pentru adevăratele priorități!”

Primăria Constanța va plăti patru milioane de lei, TVA inclus, pentru închirierea de luminițe de Crăciun, către aceleași firma care au câștigat și anii trecuți. Asta în condițiile în care, în primul an de mandat, primarul a refuzat să cheltuie bani pentru acest lucru, spunând că orașul, aflat de facto în faliment, are alte priorități. Asta în condițiile în care primăria organizează evenimente caritabile pentru a strânge câteva zeci de mii de lei pentru reabilitarea Spitalului de Boli Infecțioase.

Ce e mai important, spitalul sau beculețele de Crăciun?

Recent, primăria a încheiat achiziția pentru iluminatul festiv din municipiul Constanța 2023-2024, în valoare totală de 3.364.347,7 lei, fără TVA, adică 4.003.572,93 lei.

Achiziția din acest an conține trei loturi.

  1. Iluminatul festiv al străzilor din municipiul Constanța, pe Șoseaua Mangaliei, Bulevardul 1 Mai, Bulevardul 1 Decembrie, Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Bulevardul I.C. Brătianu, strada Dezrobirii, strada Soveja, Bulevardul Tomis, Bulevardul Ferdinand, Bulevardul Mamaia, strada Termele Romane, Bulevardul Aurel Vlaicu, strada Brizei, strada Dumbrăveni, și intersecțiile aferente, precum și intrările în oraș. Valoarea contractului este de 2.053.853 lei, fără TVA. 
  2. Iluminatul festiv în Zona Peninsulară – Piața Ovidiu. Valoarea contractului este de 344.697 lei, fără TVA.
  3. Iluminatul festiv în parcuri din municipiul Constanța. Valoarea contractului este de 965.796 lei, fără TVA.

Anul trecut, Municipalitatea a plătit 2.894.894 lei pentru închirierea de beculețe asocierii RC Energo Install SRL – Luxten Lighting Company SA.

Premierul Marcel Ciolacu spunea recent că nu este normal ca într-o comunitate cu 500 de locuitori să se cheltuie 100.000 de euro pentru beculețe. Detalii aici: Marcel Ciolacu dă liber la târguri de Crăciun, pentru că le au și Viena și New York, dar nu e de acord cu beculețele scumpe

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*