Sanjeev Gupta, un miliardar britanic de origine indiană, deține 28% din operatorului portuar Comvex SA

Sanjeev Gupta
Sanjeev Gupta

Miliardarul britanic de origine indiană Sanjeev Gupta a intrat în acţionariatul operatorului portuar Comvex SA. Acesta deține acum 28% din companie.

„Urmare a Notificării primite din partea dlui. Sanjeev Gupta în nume propriu şi în numele societăţilor aflate sub controlul său (potrivit continutului Anexei 1 la Notificarea transmisa), vă transmitem prezentul Raport curent întocmit în conformitate cu prevederile art. 72 alin. 6 din Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, la care se anexează Notificarea sus menţionată privind dobândirea unei deţineri majore, respectiv depăsirea pragului de 25% din drepturile de vot în Comvex SA de către societatea Liberty Holdco Galaţi & Skopje Limited (fosta CBA Steel Limited). În acest sens vă informăm că drepturile de vot în Comvex au fost dobândite ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra unui număr de 3.277.526 acţiuni emise de Comvex (reprezentând 28,11% din capitalul social al acesteia), din contul societăţii Expert Placement Services Limited în contul societăţii Liberty Holdco Galaţi & Skopje Limited (fosta CBA Steel Limited), ca urmare a majorării capitalului social al societăţii Liberty Holdco Galaţi & Skopje Limited (fosta CBA Steel Limited), prin aportul în natură subscris de către societatea Expert Placement Services Limited”, se menţionează în raport. Din acţionariatul Comvex mai fac parte Solidmet (30,68%), Nicola Ruxandra Ioana (17,58%) şi Drăgoi Anca Mihaela (17,58%). Comvex deţine în Portul Constanţa cel mai mare terminal pentru manipularea mărfurilor solide în vrac din bazinul Mării Negre.”, se arată într-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Sanjeev Kumar Gupta (născut în septembrie 1971) este un om de afaceri britanic născut în India și fondatorul Liberty House Group. Este președintele executiv al Liberty House, grup cu o cifră de afaceri de aproape 15 miliarde de dolari (2018) și conduce Alianța GFG (Grupul Familiei Gupta), care are 14.000 de angajați în întreaga lume. În octombrie, ArcelorMittal a ajuns la un acord cu Liberty House pentru vânzarea combinatelor sale de fabricare a oțelului din Cehia, România, Macedonia și Italia. Uniunea Europeană a aprobat oferta Liberty pentru achiziţia a şapte combinate siderurgice deţinute de ArcelorMittal, printre care şi fostul Sidex Galaţi.

COMVEX S.A. a fost infiintata in anul 1991, fiind cel mai mare terminal specializat in operarea materiilor prime solide vrac din arealul Marii Negre, acoperind o suprafata de 700.386 mp in sudul Portului Constanta, Romania.

Citiți mai mult pe CT100.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*