Serviciile Publice Locale de Evidență a Persoanelor din județul Constanța funcționează exclusiv online

În contextul social actual privind prioritatea prevenirii și limitării răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, pentru limitarea contactului direct între angajații Serviciilor Publice Locale de Evidență a Persoanelor din județul Constanța și cetățeni, precum și pentru a evita aglomerarea și contactul direct între persoane în sălile de așteptare sau la ghișeele unice, până la încetarea stării de urgență, s-au dispus următoarele măsuri:

  • se suspendă depunerea la toate sediile SPCLEP-urile din județ, a cererilor privind eliberarea actelor de identitate și de înscriere a mențiunii privind stabilirea reședinței, cu excepția cazurilor deosebite: motive medicale, pierdere, furt sau distrugere.
  • primirea și eliberarea documentelor de către S.P.C.L.E.P.-urile din județul Constanța, pentru cazurile deosebite, pe toată perioada stării de urgență, se va realiza exclusiv cu programare prealabilă (telefon, email).
  • în conformitate cu art. 14 , Anexa 1 a Decretului 195/2020 și art. 332 alin.(1) din OUG nr.34/2020 s-a stabilit ca ”Valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice se menține pe toată perioada stării de asediu sau a stării de urgență, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestor stări”.

În acest context, documentele eliberate de serviciile publice comunitare locale de evidența a persoanelor, respectiv cărțile de identitate, cărțile de identitate provizorii și mențiunile de stabilire a reședinței, care expiră în perioada stării de urgență, vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României pe toată perioada stării de urgență, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.

În conformitate cu prevederile art.1 din Ordonanța Militară nr.3/24.03.2020, care reglementează în mod clar și fără echivoc cazurile pentru care cetățenii pot circula în afara locuinței/gospodăriei, cerererile pentru eliberarea actelor de identitate ca urmare a expirării termenului de valabilitate, indiferent dacă au expirat în timpul stării de urgență sau anterior acestei perioade, vor fi primite de către serviciile publice comunitare locale de evidența a persoanelor, după încetarea stării de urgență.

Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța solicită tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare și să evite așteptarea suplimentară în spațiul destinat lucrului cu publicul.

Datele de contact pentru programări la SPCLEP-urile din județul Constanța le regăsiți accesând link-ul https://www.dgep-constanta.ro/evidenta-persoanelor/spclep-uri-din-judetul-constanta/

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*