Valentin Ionescu (ISF): Prin educație financiară putem îmbunătăți performanța economică a fiecăruia, dar și bunăstarea societății în general

Institutul de Studii Financiare (ISF) va organiza, pe data de 24 noiembrie 2020, începând cu ora 12.00, Conferința Internațională ISF 2020 „Noile generații de consumatori de servicii financiare – cum îi formăm, cum îi educăm”.

Evenimentul se va desfășura sub înaltul patronaj al Autorității de Supraveghere Financiară și va fi transmis online prin intermediul platformei Zoom.

Tema conferinței va fi centrată în jurul unui subiect de mare actualitate: cum vor influența pandemia COVID-19 și comunicarea online educația financiară și noile generații de consumatori.

În această perioadă, în care piețele financiare traversează schimbări fundamentale de paradigmă, educația financiară va avea un rol determinant, mai ales în formarea noilor generații de consumatori.

În acest context, există câteva subiecte esențiale, aflate de altfel și pe agenda OECD, care vor fi laitmotivul dezbaterilor ce vor avea loc în cadrul conferinței organizate de ISF:

  • Care ar trebui să fie modelele de educație financiară menite să sprijine consumatorii sau companiile în astfel de momente?
  • Se pot menține atât ritmul, cât și calitatea demersurilor inițiate de piață și de autoritățile de reglementare pentru creșterea gradului de educație financiară?
  • În ce măsură un proces unic și susținut de evaluare a competențelor profesionale ale personalului din asigurări poate contribui la îmbunătățirea relației cu consumatorul de servicii de asigurări?
  • Ce alternative există în plan internațional pentru creșterea profesionalizării piețelor financiare?

„Asistăm la o transformare accelerată a piețelor financiare prin digitalizare și prin acces facil la aproape toate produsele de asigurări, pensii, burse sau fonduri de investiții. Milioanelor de consumatorii din România li se oferă o varietate de instrumente financiare complexe cu o gamă mare de opțiuni. Responsabilitatea și riscul se mută către asigurați, investitori sau viitori pensionari. Dacă consumatorii sunt educați financiar vor avea mai multe șanse de a economisi și de a se proteja de eventualele efecte adverse, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra situației lor financiare și asupra creșterii economice. Consider că prin educație financiară putem îmbunătăți performanța economică a fiecăruia, dar și bunăstarea societății în general”, a declarat domnul Valentin Ionescu, Președintele ISF.

La conferință vor participa, printre alții:

  • Nicu MARCU, Președinte Autoritatea de Supraveghere Financiară;
  • Timothy SHAKESBY, Coordonator Direcția Conduită-Supraveghere EIOPA;
  • Flore-Anne MESSY, Secretar de Stat al OECD/INFE și Coordonator al Diviziei de Asigurări, Pensii Private și Piețe Financiare, OECD;
  • Verena ROSS, Director executiv ESMA;
  • Valentin IONESCU, Președinte ISF.

Mai multe informații pot fi găsite aici: https://www.isf.ro/ro/conferinta-internationala-isf2020-noile-generatii-de-consumatori-de-servicii-financiare-cum-ii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*