APMC a investit peste 3 milioane lei în digul de larg

De aici poți distribui:

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a anunţat că au fost finalizate lucrările de consolidare a digului de larg al Portului Constanţa, valoarea investiţiei fiind de peste trei milioane de lei.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că lucrările au fost efectuate pe o lungime de peste 700 de metri. 

„Pentru anularea efectelor care au condus în timp la starea de degradare a digului de larg, pe porţiunea de la Poarta 1 până în dreptul danei 0, au fost necesare lucrări de modernizare şi consolidare a zidului de gardă, pe o lungime de 706 m. Lucrările s-au executat pe întreaga înălţime a zidului interior şi pe zona de mijloc a paramentului exterior, care nu au fost reparate în ultimii ani. Segmentul respectiv de dig face parte din vechiul port proiectat de către Anghel Saligny.”, a explicat Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. 

Sursa citată a menţionat că execuţia lucrărilor de modernizare a digului de larg – Dana 0 a durat 36 luni, valoarea contractului fiind de 3.046.075,25 lei, finanţată din fondurile proprii ale CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa.

V-ar putea interesa și: Ministrul Transporturilor și-a dat seama de ce Portul Constanța funcționează „în subcapacitate”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*