CERONAV a investit 3,3 milioane lei într-un simulator pentru industria offshore

Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale  – CERONAV a achiziționat un simulator K-Sim Offshore DP (Dynamic Positioning) Class A, care îndeplinește normele de acreditare Nautical Institute – organism internațional care acordă acreditări centrelor de instruire și navigatorilor în domeniul DP. 

Simulatorul îndeplinește condițiile necesare desfășurării cursurilor specifice industriei offshore și nu numai. Certificatul de operator DP, fiind o specializare fără de care activitățile navelor și structurilor marine plutitoare în industria offshore și regenerating power (wind) nu se pot desfășura.

„În ultimii ani, având în vedere extinderea activității offshore în Marea Neagră, CERONAV a intrat pe această piață de training. După cursurile acreditate OPITO (BOSIET, FOET, HUET, H2S și Escape Chuet) sau în curs de acreditare (COXSWAIN și MIST), ne pregătim pentru acreditarea Nautical Institute. Simulatoarele K-Sim DP ale KONGSBERG sunt deja conforme cu aceste cerințe și ne vor facilita capacitatea de a oferi cursuri de primă clasă cursanților noștri, majoritatea fiind echipaje cu o experiență îndelungată ca operatori DP pe mare”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

Experții CERONAV s-au constituit într-un grup special creat pentru a face pregătirile necesare în vederea acreditării cursurilor, care să permită personalului navigant utilizarea DP (Dynamic Positioning), respectiv DP Induction (Basic),  DP Simulator (Advanced) și DP Maintenance (Mentenanță Tehnică).

Valoarea totală a investiției este de 3.361.000 lei, fără T.V.A.

CERONAV are la acest moment cea mai mare ofertă de training din Europa pentru personalul navigant maritim, fluvial și offshore, cu un portofoliu de 258 cursuri acreditate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*