Fabrica de ciment din Medgidia, amendată de Garda de Mediu cu 165.000 lei

Fabrica de ciment din Medgidia, amendată de Garda de Mediu cu 165.000 de lei din cauza incendiului de la începutul lunii iunie, în urma căruia au ars 150 de tone de anvelope uzate.

„Urmare a incendiului produs în data de 03.06.2024 în incinta fabricii de ciment din Medgidia şi a verificărilor realizate de Garda de Mediu Constanţa, s-au aplicat două amenzi în valoare totală de 165.000 lei, în baza Legii 278/2013 privind emisiile industriale şi a Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător”, au anunţat reprezentanţii Gărzii de Mediu.

Ei au menţionat că operatorul economic nu a respectat în totalitate condiţiile din autorizaţia integrată de mediu, şi anume nu a notificat producerea incendiului şi nu a transmis raportul de informare în cazul poluării accidentale, nu a asigurat siguranţa instalaţiilor şi echipamentelor pentru prevenirea incendiului, nu a respectat procedurile şi obligaţiile referitoare la manipularea şi depozitarea anvelopelor uzate, recepţionate în scopul valorificării prin coincinerare în procesul de fabricare a cimentului.

În urma incendiului au ars aproximativ 150 de tone de deşeuri – anvelope uzate – şi s-au produs degajări mari de fum şi emisii poluante în atmosferă, au precizat reprezentanţii Gărzii de Mediu. 

De asemenea, ISU Dobrogea a emis mesaj RO-Alert pentru protecţia populaţiei din localităţile Poarta Albă şi Castelu, din cauza fumului. Incendiul a fost stins în aproximativ două ore.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*