GSP a readus Queen Hind la cheu. Epava este acum asigurată

ranfluare nava port midia

Grup Servicii Petroliere anunță încheierea cu succes a ranfluării navei Queen Hind. Epava a fost transportată și asigurată la cheu.

„Echipele GSP au finalizat cu succes ranfluarea Queen Hind. Operațiunea este unică, din datele noastre, în regiunea Mării Negre. Nava este stabilizată la cheu. Ne bucurăm că am restabilit normalitatea în Portul Midia, după un efort uman și tehnic neîntrerupt”, a specificat Gabriel Comănescu, președintele Grup Servicii Petroliere.

Peste 100 de angajați și colaboratori GSP au lucrat non-stop la acest proiect. Echipa de 20 de scafandri a lucrat chiar și în patru ture.

„GSP a alocat toate resursele necesare acestui proiect. Suntem conștienți, pe deplin, de caracterul de urgență al lucrării. Am lucrat repede și bine. Fără incidente de siguranță sau de mediu”, a mai declarat CEO-ul companiei.

Compania GSP a mobilizat, pentru operațiunea de ranfluare, cea mai mare macara maritimă din bazinul Mării Negre, GSP Neptun. Specialiștii au folosit barje pentru stabilizarea Queen Hind.

„Nu a fost o operațiune ușoară. Am readus pe linia de plutire o navă cu o lungime comparabilă cu un teren de fotbal. Vorbim despre o operațiune deosebit de complexă, pe care GSP a reușit să o finalizeze, fără incidente, într-un timp record, raportat la alte proiecte similare”, a subliniat președintele GSP.

Compania GSP demarează faza doi a planului agreat cu partenerii noștri de la Portul Constanța. Misiunea de a elibera Queen Hind de încărcătura biologică, în condiții de siguranță atât pentru personalul implicat, cât și pentru mediu se va desfășura în colaborare strânsă cu autoritățile locale și naționale cu atribuții în acest sens.

GSP mulțumește tuturor angajaților și colaboratorilor pentru toate eforturile depuse.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*