Ministrul Finanţelor Florin Cîţu: Pentru prima dată în istorie, România s-a împrumutat cu dobânzi negative în euro. Dacă împrumutăm un leu, trebuie să restituim 90 de bani

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu, premier desemnat, a anunat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că, pentru prima dată în istorie, România s-a împrumutat cu dobânzi negative în euro. Solicitat să explice semnificaţia acestui fapt, Cîţu a afirmat: „Dacă împumutăm un leu, trebuie să restituim 90 de bani”.

„Astăzi am o veste istorică pentru Români. Pentru prima dată în istorie, Româna s-a împrumutat cu dobânzi negative în euro, aşa cum fac alte ţări dezvoltate. Este un semn că ceea ce am făcut până acum este apreciat de investitori”, a declarat Cîţu.

El a adăugat:

„Ne-am putut împrumuta în euro la dobânzi negative, pentru a elimina orice dubiu că ceea ce facem noi este bine pentru România. Astăzi aveam această dovadă clară, România se împrumută la dobânzi negative. Este o performanţă istorică pentru România”.

Solicitat de premierul interimar Ludovic Orban să explice aceste dobânzi negative la împrumut, ministrul Finanţelor a afimat:

„Dacă împumutăm un leu, trebuie să restituim 90 de bani”

”Trebuie să dăm mai puţin înapoi decât suma de bani împrumutată”, a adăugat Ludovic Orban.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*