Legrand, vânzări în creștere cu 8% în S1 2019

Grupul Legrand, specialistul global în infrastructuri electrice și digitale, anunță rezultatele financiare pentru primul semestru al 2019.

Compania franceză raportează o cifră de afaceri și un profit în creștere.

Vânzările Legrand au crescut cu 8% în prima jumătate a anului 2019, comparativ cu prima jumătate a anului 2018, situându-se la 3,2 miliarde de euro.

Profitul operațional ajustat a crescut și el cu 6%, reprezentând aproximativ 20% din totalul vânzărilor Grupului.

În Europa, continent care însumează aproape 42% din vânzările totale ale Grupului, Legrand a obținut rezultate pozitive atât în țările cu o economie matură, cât și în cele din Europa de Est.

“Aceste performanțe solide înregistrate în prima jumătate a anului ilustrează încă o dată calitatea modelului de business al companiei Legrand, precum și abilitatea Grupului de a genera valoare pe termen lung. Mai mult, Legrand a continuat să seteze noi standarde în industrie odată cu lansarea gamelor conectate pentru case inteligente, dar și a unor soluții inovatoare privind distribuția energiei și infrastructurile digitale”, a declarat Benoît Coquart, CEO-ul Grupului Legrand.

Inițiative variate pentru optimizare operațională și dezvoltare

Legrand a continuat să inoveze în mod activ și a introdus o serie de noi produse în prima jumătate a anului, printre care se numără:

  • soluții pentru interfețe dedicate utilizatorilor: Mosaic în Franța, Radiant Graphite în SUA, Lyncus în India, Rivia în Vietnam, dar și gama conectată Valena Next în Europa;
  • Clase 100X, sistemul de interfonie video conectat, în Italia;
  • sisteme noi pentru iluminat de urgenţă, în Franța;
  • produse pentru infrastructura digitală, incluzând patch pannel-uri din programul LCS3;
  • Gama de surse de putere neîntreruptibile Trimod MCS ;
  • Alarme rezidențiale conectate pentru autonomie asistată.

Soluțiile Legrand sunt cunoscute atât pentru fiabilitatea și calitatea lor, cât și pentru designul inovator, primind recunoaștere internațională:

  • Premiul Innovation Award pentru gama de interfețe conectate pentru utilizatori Living Now, care încorporează Alexa, la Las Vegas CES 2019;
  • Trei premii IF Design Awards pentru Living Now (interfețe dedicate utilizatorilor), Practibox (distribuția energiei) și Keor Mod (surse neîntreruptibile de tensiune);
  • Premiul Deutscher Rechenzentrumspreis în Germania, care recunoaște contribuția Legrand pentru integrarea funcțiilor inovatoare în unitățile PDU (Power Distribution Unit), care asigură astfel o eficiență sporită a energiei în centre de date.

Obiective 2019 confirmate

Legrand a continuat strategia de creștere prin achiziții. În aprilie 2019, Grupul a achiziționat Universal Electric Corporation, lider în sisteme de distribuție a energiei electrice pentru centre de date din SUA.

Această achiziție a consolidat poziția companiei Legrand pe piața de centre de date din SUA.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*