Maritime Business Week, eveniment internațional dedicat industriei maritime organizat în România

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA Constanţa) organizează, în perioada 25-28 iunie a.c., Maritime Business Week, un eveniment internațional dedicat industriei maritime care va reuni cele mai importante companii din acest domeniu.

Participanții la Maritime Business Week vor putea explora inovațiile și tendințele actuale din domeniul maritim, prezentate de companii internaționale de renume, în cadrul unei expoziții destinate specialiștilor din domeniu.

Programul evenimentului integrează două zile de conferințe tematice (26 iunie – 27 iunie a.c.), cu sesiuni de prezentări și discuții susținute de experți locali și internaționali, ce vor aborda subiecte de actualitate din domeniul maritim și logistic.

Nu în ultimul rând, în data de 26 iunie a.c., va fi organizat Forumul Internațional România-Georgia, un prilej important pentru dezbateri și explorarea oportunităților de colaborare și dezvoltare între cele două state, fiind confirmată prezența unui număr de 21 de companii cu activitate în domeniul maritim, din Georgia. 

Recomandare: Plouă cu bani în Portul Constanța: firmele au făcut în 2023 profituri cât în 15-16 ani obișnuiți

Maritime Business Week – văzut în zile

  • 25 iunie: Maritime Business Week începe cu SEAtalks, târg de cariere și sesiune de conferințe tematice, eveniment dedicat atât personalului navigant cu experiență, cât și celor interesați de o carieră în industria maritimă, acțiunea fiind găzduită la Universitatea Maritimă Constanța. (info: www.seatalks.ro)
  •  26-28 iunie: se derulează Tomis Maritime Expo, târg cu tematică maritimă. Lista expozanților cuprinde reprezentanți din domeniile: operatori portuari, șantiere navale, companii de inginerie, proiectare si echipamente navale, companii de transport, logistică și servicii conexe, companii de crewing, furnizori de formare profesională, asociații profesionale din domeniu, autorități portuare reprezentate atât la nivel național, cât internațional.
  • 26-27 iunie: zile de Conferințe – dialoguri dedicate despre oportunități și tendințe globale în industria maritimă, aspecte financiare, medicină maritimă, proiecte de dezvoltare în port, acorduri comerciale, arbitraj comercial, siguranță cibernetica, egalitatea de gen, expediții și logistică în transportul naval.
  • 26 iunie: se desfășoară Forumul Internațional de Afaceri România-Georgia. În cadrul manifestării, prezentări sunt axate pe direcțiile: Proiecte de modernizare și dezvoltare a porturilor de la Marea Neagră; Lanțul de aprovizionare al Coridorului de mijloc – dezvoltare și inițiative pentru facilitarea comerțului + sesiune de întâlniri B2B.
  • 27-28 iunie: Demonstrații pe Lacul Tăbăcăriei: demonstrație cu ambarcațiune de colectare deșeuri – 27 iunie (10:00 AM – 11:00 AM), demonstrații sporturi nautice și agrement – 28 iunie (10:00 AM – 12:00 AM).

 Participarea este gratuită, atât la Conferințe cât și la vizitarea Târgul, în baza înscrierilor făcute în prealabil.

Programul de vizitare este:  26 iunie și 27 iunie – interval orar 10:00 – 18:00 / 28 iunie – interval orar 10:00 – 17:00

Formularele de înscriere, agenda evenimentului și alte informații se găsesc la adresa: https://maritime-business.ro/ro/vizitatori/

Maritime Business Week – văzut în cifre

  • 4 zile de eveniment,
  • peste 40 de speakeri la conferințe,
  • peste 70 de companii expozante la Tomis Maritime Week (cu prezență internațională – Georgia, Bulgaria, Turcia, Danemarca),
  • vizitatori înregistrați din peste 10 țări,
  • la deschiderea oficială au confirmat participarea ambasadori și reprezentanți diplomatici din 7 țări, Georgia, Serbia, Grecia, Turcia, Brazilia, Republica Korea și Vietnam.

Mai multe detalii despre eveniment: https://maritime-business.ro/ro/home-ro/

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*