Mihai Daraban vrea linie directă pe mare între Constanța și Istanbul

mihai darban

Conducerea Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, reprezentată de Mihai Daraban – Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi Preşedinte al CCINA Constanta şi de Ion Dănuţ Jugănaru – Director General al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, a primit astăzi, 5 octombrie 2018, la sediul CCINA vizita oficială a E.S. Sulhi Turan, Consul General al Republicii Turcia la Constanţa. Domnul Consul General a fost însoţit in vizita sa, de Kadir Yazihan, Ataşatul Comercial al Consulatului General al Turciei, la Constanţa.

Mihai Daraban i-a urat bun-venit domnului Consul General şi l-a asigurat de deschidere totală în ceea ce priveşte colaborarea CCINA cu comunitatea de afaceri turcă din Constanţa. Chiar săptămâna viitoare, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanta va primi vizita unei delegaţii de oameni de afaceri turci, din Iskenderun. Evenimentul va avea loc în data de 11 octombrie 2018, începând cu ora 10:00, la sediul CCINA şi va fi organizat de Camera de Comerţ Constanţa, prin Centrul Enterprise Europe Network şi de Camera de Comerţ şi Industrie din Iskenderun, Turcia.  Ion Danuţ Jugănaru a explicat că este foarte important să cunoaştem bine domeniile de activitate ale firmelor turcesti participante la parteneriatul de afaceri, dar şi domeniul de interes al acestora, pentru a le putea găsi partenerii potriviti pentru afacerile viitoare.

Consulul General Sulhi Turan a mulţumit pentru primire şi a transmis că, atât Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa, cât şi Biroul Ataşatului Comercial, sunt la dispozitia comunitaţii de afaceri din Constanţa şi că  România este un partener de afaceri foarte important pentru Republica Turcia.

Daraban a readus în discuţie importanţa reluarii liniilor RO – RO şi RO – LA, între Constanţa şi Istanbul.

„Exista o conexiune directă, de transport, între Constanţa şi Turcia, prin Turkish Airlines dar, e nevoie si de o conexiune directă pe mare, între Constanţa şi Istanbul, atât pentru mărfuri, cât şi pentru persoanele fizice”, a afirmat domnul Mihai Daraban.

În încheierea vizitei, Mihai Daraban l-a asigurat pe Consul General Turan de întregul sprijin al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa pentru buna derulare a relaţiilor de afaceri între companiile din Turcia şi cele constănţene.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*