Peste 1.000 de agenți economici nu au case de marcat cu jurnal electronic. Amenzile ajung la 20.000 de lei

Administrația Județeană a Finanțelor Publice a anunțat că în județ au fost identificaţi, până la data de 26 noiembrie 2019, 1.031 de contribuabili care utilizează în activitatea curentă vechile case de marcat. Cu această ocazie, personalul specializat din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța a demarat o campanie de conștientizare, contribuabilii în cauză fiind contactaţi şi avertizaţi asupra implicaţiilor care derivă din neîndeplinirea obligaţiei de a deţine şi utiliza noile aparate de marcat cu jurnal electronic.

A.J.F.P. Constanţa readuce la cunoştinţa tuturor operatorilor economici care încasează integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor bancare sau a substitutelor de numerar, de la persoane fizice sau juridice, contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii, că aveau obligaţia să se doteze cu noile aparate de marcat electronice fiscale până la data de 01 noiembrie 2018.

Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei, precum şi cu suspendarea activităţii operatorului economic până la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal şi confiscarea sumelor pentru care nu au fost emise documente justificative.                          

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*