Povești de viață la CT BUS

ct bus

O poveste de viață impresionantă vine de la CT BUS, fosta RATC.

Doi soți, colegi de muncă, mărturie a schimbărilor prin care a trecut transportul în comun din orașul nostru, ne povestesc despre anii petrecuți în slujba constănțenilor. Totul a pornit de la o fotografie de acum 33 de ani, refăcută astăzi, în același loc, cu aceiași oameni, la mijlocul de transport 43. Atunci troleibuz, acum modernul autobuz Isuzu.

Faceți cunoștință cu Nely și Gheorghe Pungoi, doi constănțeni cu o viață întreagă petrecută la Societatea de Transport în Comun. Mărturie a schimbărilor prin care a trecut regia, de la IJTL în 1986, la ITC în 1989, RATC, ÎN 1983 și actuala CT BUS. 

S-au cunoscut la serviciu, la începutul anilor 80. Aici s-au căsătorit și și-au întemeiat o familie. O poveste impresionantă de viață care începe de la o fotografie ce imortalizează momentul în care cei doi, împreună cu un alt coleg, pozează lângă un troleibuz 43, în curtea societății. La 33 de ani distanță, cei trei colegi, doi dintre ei ieșiți deja la pensie, se grupează în același loc, în fața unui mijloc de transport modern care circulă astăzi pe străzile orașului nostru. Un moment unic pentru soții Pungoi care povestesc cu nostalgie despre anii petrecuți în transportul public de persoane.

Cu ochii în lacrimi cei doi soți spun că și-ar dori să dea timpul înapoi. Anii de muncă le-au adus multe bucurii și împliniri. Doamna Nely a lucrat timp de 3 decenii ca dispecer la cap de linie 43 iar soțul, după ce a renunțat la postul de șofer din cauza unor probleme de sănătate, este acum șef de coloană pe linia 43. Anii au trecut, oamenii s-au schimbat, transportul în comun s-a modernizat, iar ei, soții Pungoi sunt martorii acestor etape.

Sursă text/imagini: Primăria Constanța

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*