Primăria Constanța investește 27 milioane lei în reabilitarea a 27 de străzi și alei din zona peninsulară

Licitația privind execuția lucrărilor de construcții în cadrul proiectului „Reamenjarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanta – etapa II” a fost câștigată de asocierea de firme BUILDING CONSTRUCTION MEA SRL și G&M ROAD BUILDING ENGINEERING. Potrivit datelor publicate pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, valoarea contractului predat de Primăria Constanța este de 26.793.481,66 de lei.

„1. Reabilitarea/modernizarea unui număr de 27 de străzi și a aleilor, in lungime totală de 2679 m, din zona delimitată de străzile Regina Elisabeta, Remus Opreanu, Reiner Francisc și Cristea Georgescu, a pavimentului de pe platforma statuii Anghel Saligny, a scării de acces din strada Termele Romane și a scării de acces înspre B-dul Regina Elisabeta.

Amplasamentul obiectivului de investiţii se referă la următoarele străzi:

Intrare Dragoş Vodă, Strada Plevnei, Strada Mihail Kogalniceanu,Strada Virtuţii, Strada Dragoş Vodă, Strada Ecaterina Varga, Strada Negru Vodă, Strada Vasile Turcanu, Strada Poştei, Strada Calatis, Strada Doinei, Strada C.A. Rosetti, Strada Zambaccian, Strada Sulmona, Strada Orientului, Strada Crangului, Strada 9 Mai, Strada Maior Gheorghe Şonţu, Strada Prof. Ion Cantacuzino, Strada Teodorescu Valahu (fosta Luntrei), Strada Cristea Georgescu, Strada Grigore Tocilescu, Strada Horia, Strada Constantin Brâncoveanu, Strada Reiner Francisc, Strada Basarabi, Strada Traian (Judecătoria Constanţa), precum şi la aleile din zona delimitată de străzile Regina Elisabeta, Remus Opreanu, Reiner Francisc şi Cristea Georgescu, pavimentul de pe platforma statuii Anghel Saligny, scara de acces din strada Termele Romane si scara de acces înspre B-dul Regina Elisabeta.

Lucrările vor trebui să asigure:

– realizarea unui sistem rutier adaptat la circulația pietonală;

– realizarea unui profil transversal cu elemente geometrice care să se încadreze în prevederile legale și în peisajul de epocă al zonei.

  1. Introducerea unor instalații de iluminat compuse din corpuri și proiectoare de iluminat, stâlpi metalici și sistem de fixare al stâlpilor ( fundațiile).

Se vor folosi 2 tipuri de corpuri de iluminat, în funcție de destinație:

– iluminat pietonal cu corpuri de iluminat cu montaj pe stâlpi metalici;

– iluminat arhitectural cu proiectoare de iluminat;

– sistem de avertizare pietonală

  1. Realizarea unei rețele de canalizare pluvială care va colecta apele de pe clădiri și drumuri și vor fi descărcate în rețelele de canalizare existente;
  2. Amenajarea platformei din zona statuii Anghel Saligny;
  3. Lucrări de reabilitare a scării de acces dinspre strada Termele Romane;
  4. Lucrări de reabilitare a scării de acces înspre B-dul Regina Elisabeta;
  5. Dotarea zonei cu mobilier urban realizat în stilul Art Nouveau, respectiv bănci, coșuri de gunoi și scrumiere;
  6. Amenajarea spațiului verde afectat de lucrări;
  7. Amplasarea a 2 stații de bikesharing inteligent, cu 10 biciclete incluse/sistem;
  8. Scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră;

11.Creşterea estimată a numărului de persoane care utilizează traseele/zonele pietonale/semi-pietonale construite;“, se arată în anunțul de atribuire a contractului.

BUILDING CONSTRUCTION MEA SRL, cu sediul în București, a avut în 2021 o cifră de afaceri de 38 201 981 lei și un profit de 145 710 lei.

G&M ROAD BUILDING ENGINEERING, cu sediul în Argeș, a avut în 2021 o cifră de afaceri de 46 478 880 lei și un profit de 297 241 lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*