Primarul Constanței nu este de acord cu regulamentul activităților comerciale, care permite deschiderea de restaurante în blocuri fără acceptul vecinilor

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a oferit informații despre modificarea regulamentului activităților comerciale care prevede că se pot deschide restaurante la parterul și ultimul etaj al blocurilor, fără acceptul vecinilor, dacă programul este între 08.00 și 22.00.

Proiectul a fost semnat inițiat de către primar. Acesta a afirmat însă că nu el a negociat prevederile.„Ionuț Rusu a fost cap de coardă, în sensul în care  el a negociat prevederile din regulamentul ăsta cu toate formațiunile politice. A stat în transparență decizională 45 de zile.”, a spus acesta.

Când i s-a spus că prevederea referitoare la restaurante era un singur rând într-un document de zeci de pagini și că nu a fost prezentată explicit constănțenilor, primarul a spus:„Domnule, diavolul se ascunde în detalii, nu știți?”Întrebat dacă este mulțumit de rezultat și dacă este de acord cu această prevedere, a răspuns:„Nu e vorba să fiu eu mulțumit. Eu vă spun că a fost o negociere pe acest regulament între partidele politice.”A spus însă că, în opinia sa, regulamentul nu este bun.„Cred că nu e bun. Varianta asta nu e bună și nu o agreez.”Reamintim că, înainte de această modificare a regulamentului, administratorul firmei la care Ionuț Rusu este patron a fost cooptat în societatea comercială care administrează restaurantul Rozmarine.

Regulamentul a fost atacat în instanță. Primul termen de judecată este în mai 2024.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*