Record de trafic în Portul Constanța: peste 84 milioane tone de mărfuri operate în primele 11 luni ale anului 2023

Membri ai organizației patronale Constanta Port Business Association au anunțat, printr-un comunicat de presă, că s-au întâlnit cu reprezentanți ai autorităților portuare și locale la un Christmas Business Part. Aici au pus punct, într-un cadru festiv, anului 2023, un an bun, plin de realizări remarcabile, venite într-un „context geopolitic complex”, după cum au afirmat reprezentanții organizației. 

Participanții au avut prilejul să reflecteze asupra evenimentelor anului și să consolideze angajamentul pentru viitorul portului Constanța. Întâlnirea a fost marcată de discuții animate privind volumele de marfă atrase de portul Constanța în 2023, subliniind sinergia și angajamentul continuu al comunității pentru o bună performanță portuară.

Viorel Panait, președintele organizației, a evidențiat curajul și abilitatea membrilor comunității portuare în fața schimbărilor provocate de contextul politic și economic regional și internațional.

„Colaborarea eficientă dintre CPBA și autorități a generat proiecte digitale și soluții vamale inovatoare, esențiale pentru optimizarea activităților portuare, interacțiunea sinergică a membrilor organizației conturând un mediu de afaceri preocupat și competent. Invitatul special, Dl. Florin Vizan, Director General al „Administrației Porturilor Maritime Constanța”, a prezentat cifra de peste 84 milioane tone de mărfuri operate în primele 11 luni ale anului 2023, un record în istoria portului Constanța, și a pledat pentru un dialog și parteneriat continuu între administrație și sectorul privat. În concluzie, evenimentul a evidențiat angajamentul colectiv pentru investiții și dezvoltarea activităților portuare, contribuind la creșterea importanței portului Constanța în matricea economiei naționale.”, au transmis patronii din port.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*