Transportatorii au protestat sâmbătă în Constanța

Transportatorii au protestat sâmbătă seara în Constanța. Au paralizat practic traficul pe variantă. Nu au lipsit incidentele.

Sute de transportatori și fermieri români protestează în România, de câteva zile, în primul rând, față de prețurile mari ale asigurărilor auto și ale accizelor la carburanți. Mișcarea a erupt miercuri, 10 ianuarie, iar vineri după-amiază, o delegație a protestatarilor a fost primită la Palatul Victoria de șeful Guvernului, premierul Marcel Ciolacu. Între timp, în jurul județului Ilfov, pe șoseaua de centură a capitalei, din loc în loc, sensurile giratorii care asigură intrarea spre oraș sau către autostrada A3 au fost blocate de mașinile oprite în semn de protest. Protestează și fermierii, care contestă și costurile mari ale creditelor agricole, întârzierile plăților la care au dreptul legal precum și nivelul scăzut al subvențiilor. Diferențele mari ale acestora, de trei sau patru ori mai mici decât în Ungaria, Olanda sau Slovenia și la jumătate față de cele din Bulgaria sau Austria, fac ca prezența agricultorilor români pe piața internațională să fie necompetitivă. Fermierii români se plâng chiar că pe propria piață națională nu pot face față concurenței importurilor subvenționate, vândute mult mai ieftin, la prețuri pe care nu și le permit.

În seara de 13 ianuarie a.c, în timpul protestului transportatorilor din municipiul Constanța, unul dintre participanții la trafic nu a respectat dispozițiile polițiștilor aflați în dispozitiv și s-a îndreptat cu autoturismul către participanții la acțiunea de protest, precum și către efectivele dispozitivului de ordine și siguranță publică.

„În acest context, un luptător din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pentru a înlătura pericolul la adresa dispozitivului de ordine, precum și a protestatarilor, s-a poziționat cu genunchiul stâng pe vehiculul condus de persoana respectivă și a îndreptat arma din dotare către blocul motor al vehiculului. Menționăm că este vorba de o armă, cu muniție neletală.”, a precizat IPJ Constanța.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*