Vă mai aduceți aminte de carnavalurile lui Radu Mazăre? Primăria are de încasat 3,2 milioane lei de la Fashion TV, dar firma este pe butuci

Ion Mirea – stânga, Steven Seagal – dreapta

Afaceristul Ion (Nelu) Mirea a cerut falimentul firmei prin care administrează celebrul business Fashion TV, implicat de-a lungul timpului în mai multe scandaluri. Firmele lui Mirea, acuzate inclusiv de devalizarea bugetului orașului Constanța, prin banii primiți în perioada Mazăre, au cumulat datorii de peste 10 milioane de lei. Bani pe care statul nu-i va mai vedea niciodată, scrie Săptămâna Financiară.

FTV Ro SRL a înregistrat pe 2 noiembrie 2023 un dosar la Tribunalul Constanța prin care își cere falimentul, în calitate de debitor. Instanța nu a stabilit încă un prim termen de judecată. FTV Ro SRL a fost înființată în 2007 și are ca domeniu de activitate difuzarea programelor de televiziune. Societatea controlată de Nelu Mirea operează în România afacerea Fashion TV, un brand global implicat în trecut în spectaculoase scandaluri de proxenetism și trafic de carne vie.

FTV Ro SRL a raportat în 2022 o cifră de afaceri simbolică, de numai 4.944 lei, cu pierderi de 70.605 lei și doar 2 angajați, dar și datorii de 6.718.685 lei. Firma a fost acuzată și de devalizarea bugetului public, după ce Curtea de Conturi a identificat plăți ilegale de 1.917.595 lei făcute către FTV Ro SRL de Primăria Constanța condusă de Radu Mazăre, în 2013, pentru evenimentul Fashion TV Summer Festival Mamaia 2013,

Firma lui Mirea ar fi trebuit să returneze primăriei tomitane circa 3,2 milioane de lei, cu tot cu penalități de întârziere.

FTV Ro SRL nu este singura societate deținută de Nelu Mirea ca parte a business-ului Fashion TV. Acesta mai are Fashiontv Ro SRL (în insolvență din martie 2018) și Fashion Luxury Events SRL, ambele în același sediu cu FTV Ro SRL, pe strada Merișor 8C din Constanța. Fashiontv Ro SRL nu mai derulează nicio activitate din 2014 și a raportat pentru 2022 datorii de 2.932.525 lei, în timp ce Fashion Luxury Events SRL a declarat anul trecut afaceri de 219.013 lei, un profit net de 72.833 lei și datorii de 335.504 lei, cu un singur angajat.

Mirea a fost implicat și-n acțiuni de caritate. În 2016, după ce actorul Steven Seagal a filmat pentru lungmetrajul „Contract to Kill”, s-a întâlnit cu câteva persoane defavorizate, inclusiv copiii de la Centrul de plasament „Antonio” din Constanța. La eveniment a participat și Nelu Mirea, nu știm dacă în calitate de organizator sau… de observator.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*