Antreprenorul Grigore Comănescu a plătit un avion privat pentru aducerea din Italia a doi copii cu afecțiuni grave

Grigore Comănescu
Grigore Comănescu, om de afaceri

„Sunt doi copii care s-au luptat pentru viata lor. Au facut tratamente in Italia si au trecut prin mari suferinte. Le doresc multa sanatate, sa se recupereze total sis a traiasca frumos. Ma bucur ca am putut sa ajut la repatrierea lor din cea mai rosie zona de pe glob. Le doresc parintilor Mayei si Gabrielei tot binele din lume. De asemenea, le urez “sarbatori fericite!” cu ocazia Pastelui. Si eu sunt parinte si bunic. Am 4 nepoti, care ma fac fericit. Felicit Asociatia Blondie pentru toate eforturile pe care le depune pentru a nu lasa pe nimeni in urma”, a declarat antreprenorul Grigore Comanescu, proprietarul companiei Comprest Util care a facut posibil zborul.

Maya si Gabriela sunt doi copii cu afectiuni grave pe care criza COVID – 19 i-a gasit impreuna cu mamele lor, blocati in clinici din Italia. Astazi, la ora 19.00, fetitele in varsta de 3 si 13 ani au aterizat pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa “Aurel Vlaicu” cu un avion privat pus la dispozitie de Asociatia Blondie cu sprijinul COMPREST UTIL. Costul transportului a fost de 21.000 euro.

Maya a fost diagnosticata cu o forma agresiva de cancer – ependinom anaplazic parietal drept. Dupa o operatie complicata si 14 luni de chimioterapie, s-a luat decizia sa se continue radioterapia in afara tarii. In luna februarie a fost acceptata la Clinica din Trento, Italia, unde a suportat 33 de sedinte de protonoterapie.

Gabriela s-a nascut cu cu hidrocefalie, spina bifida si scolioza pentru care a suportat deja 11 interventii chirurgicale. Nu merge si este sondata urinar de mama ei, de 3 ori pe zi. Gabriela se afla la Clinica Niguarda din Milano din luna februarie.

Niciunul dintre cei doi copii nu ar fi putut fi transportat cu un avion de linie sau alaturi de alti pasageri, fara ca viata lor sa fi fost pusa in pericol si toata suferinta atator luni de tratament sa fi fost in zadar.

„Rar vorbim despre o actiune incheiata spunand cat a fost de greu pentru ca emotia reusitei te face sa uiti de asta. Dar sa aduci din Milano, in aceasta perioada doi copii atat de bolnavi a parut in multe momente o actiune imposibila! Multumim d-lui Grigore Comanescu si Comprest Util pentru ca a raspuns strigatului nostru de ajutor pentru doua familii care nu mai vedeau nicio sansa de a se intoarce in siguranta acasa”, a spus Adelina Toncean, fondator Asociatia Blondie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*