BMW-urile germane se vând în România printr-o firmă austriacă plină de datorii

Unul din sediile companiei. Sursă foto: bmw-bavaria.ro
Unul din sediile companiei. Sursă foto: bmw-bavaria.ro

Când spuneți BMW și Bavaria, vă gândiți, desigur, la Germania. Dacă spuneți însă Automobile Bavaria SRL, adică o firmă care importă automobile BMW în România, vă veți referi nu la o firmă din Germania, cum ați putea crede la prima vedere, ci la una din Austria.

SRL-ul are ca acționar majoritar pe MHS HOLDING GMBH, cu sediul în Austria, Viena, care deține 99,98% din acțiuni, și pe MHS IMMO SARL, cu sediul în Luxemburg, care deține restul.

Administratori sunt Schmidt Michael Horst și  Pfeffer Georg Leonhard, ambii cetățeni germani.

Firma a avut în 2021 o cifră de afaceri de 946.770.159 lei și un profit de 26.625.811 lei. Datoriile totale sunt de 219.194.73 lei, adică de aproape nouă ori mai mari decât profit.

V-ar putea interesa și: Sebastian Lăzăroiu: „Dacă nu ne arătăm mușchii cu Austria, rămânem victime pentru totdeauna. OMV, Erste și Raiffaisen pregătesc bugete uriașe pentru jurnaliști, oengeuri și politicieni”

Automobile Bavaria SRL a încheiat, potrivit Confidas.ro, 198 de contracte cu autorități publice, de la unități militare la consilii județene, inspectorate județene de poliție, Inspectoratul General de Poliție, inspectorate pentru situații de urgență, Direcția Generală Anticorupție, Agenția Națională Antidrog, Camera Deputaților, Senatul României, Ministerul Mediului, dar și la cămine de bătrâni.

Recent, Poliția a cumpărat BMW-uri de la ei, printr-un contract despre care Ludovic Orban a declarat: „Mi se pare scandalos ceea ce s-a întâmplat și mă mir că DNA, până astăzi, nu s-a autosesizat”.

Firmele controlate de omul de afaceri Michael Schmidt au încheiat în ultimii șase ani, de când președintele României este Klaus Iohannis, contracte în valoare totală de 238 de milioane de euro cu instituții ale statului român, scrie EuropaLibera.

Klaus Iohannis, omul de afaceri Michael Schmidt și premierul Nicolae Ciucă

Schmidt Michael Horst administrează și alte firme, printre care se numără AB IMMO CONSTANTA S.R.L. Are sediul în Ovidiu, pe șoseaua Națională, nr. 1 bis, și are ca obiect de activitate Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing. Firma cu numai doi angajați a raportat în 2021 o cifră de afaceri de 910.478 lei, un profit de 584.707 lei, dar și datorii de 436.728 lei.

Prietenia dintre Schimdt și Iohannis

În timpul campaniei electorale din 2014, Klaus Iohannis a locuit, cu chirie, susține șeful statului, în București, într-un apartament al omului de afaceri brașovean Michael Horst Schimdt (62 de ani).

Acesta este un important afacerist din zona de centru a România, fiind implicat în special în importul de autovehicule, dar și în construcții și turism.

„Am o relație apropiată cu Schmidt. Am puțini prieteni. E un om de foarte bună calitate. E foarte adevărat că firma lui a pus la dispoziția Sibiului un BMW pe care să-l folosim așa cum dorim noi. A fost un lucru mult speculat. Acum nu mai există nicio mașină BMW în comodat la Primărie”, declara Iohannis în 2014, în timpul campaniei electorale.

Relația dintre cei doi a continuat și după ce Klaus Iohannis a ajuns președinte al României.

De exemplu, în iulie 2021 și iulie 2022, Klaus Iohannis a participat la Festivalul „Săptămâna Haferland”, ediția a IX-a, din satul Criț, comuna Bunești, județul Brașov. Evenimentul a fost organizat de Michael și Veronica Schmidt. Aceasta din urmă este sora lui Renato Usatîi, un controversat fost om politic din Republica Moldova.

Klaus Iohannis vorbește în timp ce prietenul său, Michael Schmidt, aflat în dreapta, îl ascultă

Mai mult, omul de afaceri Michael Schmidt și soția sa, Veronica, au participat, în octombrie 2021, la ceremonia din orașul german Aachen, în care președintele Klaus Iohannis a primit premiul Carol cel Mare din partea autorităților locale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*