Primăria Constanța cumpără coșuri de gunoi de lux

O bucată costă 4.772 de lei.

Constanța ar fi în faliment dacă ar fi societate comercială. Acest fapt, recunoscut de primarul Vergil Chițac, nu împiedică primăria să cheltuie 4.772 de lei pentru un coș de gunoi.

Primăria a semnat luna aceasta contractul pentru 200 de bucăți, după ce în 2021 achiziționase 400. Suma totală cheltuită acum este de 802.000 lei fără TVA, adică 954.380 de lei cu TVA, ceea ce înseamnă 4772 de lei pe bucată. 

Coșurile vor fi amplasate în parcuri, zone de agrement, pe aliniamentul arterelor de circulație principale și secundare sau alte spații destinate publicului.

Firma care va livra produsele este Megastol Energy SRL, cu sediul în București, aceeași din 2021. Atunci, pentru cele 400 de coșuri constănțenii au plătit 1.171.600 de lei fără TVA, deci 3.485 de lei.

În anul 2021, firma a avut o cifră de afaceri de 7.283.375 de lei, un profit net de 3.662.878 de lei și un angajat.

Ce spunea primăria în 2021

În 2021, Primăria Constanța a explicat, printr-un comunicat depresă, de ce este nevoie de astfel de coșuri.

Recomandare: O stație de transport în comun costă în Cluj de aproape trei ori mai puțin decât în Constanța

„Istoria a demonstrat că alegerea mobilierului stradal în Constanța trebuie să fie făcută cu mare atenție din mai multe motive. Volumul mic al coșurilor de gunoi existente, faptul că metalul ruginea în scurt timp din cauza mediului salin și mai ales faptul că zi de zi erau vandalizate zeci de recipiente stradale pentru gunoi a determinat Primăria Constanța să achiziționeze un alt model de coș pentru oraș. Astfel, de curând, municipalitatea a cumpărat și a început să monteze, în special în zonele de promenadă, zone pietonale, intens circulate, coșuri de gunoi de mari dimensiuni (110 litri), care vor înlocui recipientele existente de 38, 60 sau maximum 70 de litri de pe străzile Constanței. Spre deosebire de acestea din urmă, noile coșuri de gunoi sunt acoperite pentru a reduce la zero riscul de împrăștiere și sunt construite din materiale rezistente la radiațiile UV, la mediul coroziv de la malul Mării Negre și, mai ales, la comportamentul agresiv al unor cetățeni certați cu bunul simț. Ținând cont de toate acestea, putem spune că noul model răspunde cel mai bine cerințelor din municipiul Constanța, iar raportul calitate/preț este cel mai avantajos.”, spun reprezentanții instituției.

Recomandare: Eșec al administrației Chițac: a pierdut 19,3 milioane lei pentru reabilitarea Colegiului Mircea cel Bătrân

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*