Se construiește un bloc peste conductele petroliere. Sorin Ciutureanu: „Din păcate, funcționarii primăriei nu au cerut avizul Oil Terminal”

Situație incredibilă în Constanța. O avarie produsă la o conductă națională prin care se transportă păcură în depozitele „Oil Terminal” din Constanța a scos la iveală un lung și scandalos șir de nereguli, scrie Pro TV.

Deși legea interzice acest lucru, în acest moment este ridicat un bloc peste șase țevi prin care se transportă milioane de metri cubi de petrol. Cei din primărie recunosc că autorizatia nu trebuia emisă, dar susțin că acum nu mai pot sa oprească lucrarea.

Prefectura a cerut verificări pentru că este posibil să fie construite și alte clădiri peste sistemul național de transport păcură.

Din blocul de patru etaje, care se ridică peste conductele naționale de transport păcură, fost făcută doar fundația, dar lucrarea continuă.

Directorul companiei de stat Oil Terminal, cea la care ajunge petrolul, spune că a aflat de construcție în momentul în care echipele sale au venit să rezolve o avarie, produsă în apropiere.

Sorin Ciutureanu, director Oil Terminal, a declarat:

„Nu se poate construi absolut nimic 5 metri stânga, 5 metri dreapta, de-alungul acestui fascicol de conducte. Din păcate funcționarii primăriei nu au cerut aviz Oil Terminal.

Dezvoltatorul susține că are toate autorizațiile, iar autoritățile confirmă acest lucru.

Harta conductelor naționale de transport păcură este secretă, deoarece conține informații de siguranță națională, totuși autoritățile au acces la ea și o pot consulta și în sistem digital.

Edilul din Constanța nu își explică în aceste condiții cum angajații din Primarie au emis autorizația de construire în zona interzisă, însă spune că acum nici mai poate să retragă avizul.

„Nu putem face nimic decât, ca să vedeți unde este stupiditatea, în momentul în care ferească sfântul poluează, putem să zicem stop. Nici celelalte instituții ale statului în baza legislației nu au posibilitatea în situația asta să întrerupă sau să oprească dezvoltarea acestei construcții.”, a spus Vergil Chițac, primar Constanța, pentru ProTV.

Garda de Mediu, Agenția de Mediu, Inspectoratul de Stat în Construcții și Inspectoratul de Protecție Civilă au fost sesizate de Prefectură în cazul acestei situații. Există posibilitatea ca peste conductele naționale de transport păcură, în zona respectivă din Constanța, să fie ridicate și alte construcții.

1 Comentariu

  1. Va rog sa nu mai umflati informatia,sa denaturati realitatea cu constructia ce se realizeaza langa conducta de pacura a OIL TERMINAL, pentru ca: 1.conducta de pacura este o conducta de legatura( NEFUNCTIONALA , SCOASA DIN EXPOATARE DE MULTI ANI )intre depozitele petroliere NORD SI SUD ale societatii OIL TERMINAL ; DECI NU ESTE CONDUCTA NATIONALA,ESTE CONDUCTA LOCALA, DE INTREPRINDERE. 2.Trebuie verificat , cu maximum de atentie , normativul si norma de distanta de 5 metri ( de unde, de axul conductei sau de la limita exterioara a conductei de pacura locala). INSTITUTIILE abilitate ale statului roman trebuie sa se pronunte, in regim de URGENTA !!! MULTUMESC !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*